Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee weken werken aan doorsteek N173 met N171

Twee weken werken aan doorsteek N173 met N171

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N171
N173

Vanaf maandag 9 mei voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer aanpassingswerken uit aan de doorsteek van de Prins Boudewijnlaan (N173) met de N171 in Kontich. De werken zullen twee weken duren. De hinder voor het verkeer blijft beperkt.

Wat en waarom?

Aanpassing middenberm

Aan de aansluiting van de N171 naar de Prins Boudewijnlaan (N173) is er een brede doorgang in de middenberm. Dit levert gevaarlijke situaties op wanneer verschillende voertuigen komende van de N171 zich naast elkaar opstellen in de middenberm om te kunnen invoegen op de N173 richting de autosnelweg E19. Om de verkeerssituatie veiliger en leesbaarder te maken, wordt het verkeer op de N171 op één rijstrook gebracht, wordt de doorsteek in de middenberm versmald, wordt het verkeer op de N173 richting autosnelweg op één rijstrook gebracht en wordt een invoegstrook voorzien zodat het verkeer komende van de N171 onmiddellijk kan doorrijden op de N173.

Timing en impact?

Beperkte verkeershinder

De werken starten vanaf maandag 9 mei en zullen twee weken duren. Tijdens de werken blijft op de N173 steeds verkeer in beide richtingen mogelijk. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook passeren. De N171, komende van Mortsel en Edegem, wordt na de Groeningenlei afgesloten richting N173 en dit gedurende de volledige periode van de werken. Het verkeer moet via de Groeningenlei een kleine omleiding volgen naar de N173.

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op deze webpagina.