Overslaan en naar de inhoud gaan

Tunnel en rotonde vervangen spoorwegovergang Hasseltsestraat

Tunnel en rotonde vervangen spoorwegovergang Hasseltsestraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N2

Infrabel vervangt 7 spooroverwegen in Bilzen. Ook de overweg N2 Hasseltsestraat wordt daarbij vervangen door een tunnel voor alle verkeer. Met deze nieuwe voorzieningen verbetert niet alleen de veiligheid van het spoorwegverkeer, maar ontstaat er ook meer comfort voor alle weggebruikers. Gedaan met stilstaan voor de slagbomen. De werken vormen bovendien de ideale gelegenheid om de stedelijke ruimte te optimaliseren met aandacht voor kwaliteit en toegankelijkheid.

Over aanpassingen t.h.v. gewestweg

De spooroverweg N2 Hasseltsestraat wordt vervangen door een tunnel voor alle verkeer. De tunnel bevindt zich ±125 m ten zuiden van de huidige overweg en loopt zowel onder het treinspoor als de Nieuwstraat. 

  • Ten westen wordt aansluiting met de N2 voorzien met behulp van een nieuwe rotonde, ter hoogte van de Oude Tongerseweg. Die rotonde zal op lange termijn ook functioneren als draaischijf voor een westelijke omleidingsweg van Bilzen, waarvoor het stadsbestuur plannen heeft. 
  • Ten oosten, aan de kant van het stadscentrum, komt de tunnel tussen het appartementsgebouw Belisia en de achterzijde van het Martinus Atheneum. Verderop volgt de aantakking met de Sint-Lambertuslaan.
  • Bovenop de nieuwe tunnel komt er ook een nieuwe fietsweg. Zo krijgt Bilzen een nieuwe fietsverbinding tussen de stationsparking en de huidige overweg. Deze fietsverbinding maakt bovendien deel uit van de fietssnelweg F76 Genk – Tongeren.
N2 Bilzen - tunnel en rotonde Infrabel Hasseltseweg

Informatie bouwheer

Infrabel, de Belgische spoorwegnetbeheerder, is verantwoordelijk voor de bouw van deze nieuwe tunnel, rotonde en bijhorende wegenis. De mede-financierende partners zijn het Agentschap Wegen en Verkeer en de Stad Bilzen. De bestaande overweg Hasseltsestraat wordt pas afgeschaft na afloop van de werken.

Meer info over totale project 

Contactgegevens

Contact
Infrabel
Telefoon
02 525 22 11
E-mail

Contactformulier