Overslaan en naar de inhoud gaan

Toegankelijkere bushaltes op Ninoofsesteenweg

Toegankelijkere bushaltes op Ninoofsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N8

Wat en waarom?

Comfortabel de bus nemen aan bushaltes Stelplaats, Kaudenaarde en Schepdaal

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant verbeteringen aan de bushaltes ‘Stelplaats’ (ter hoogte van de Flettestraat),  ‘Kaudenaarde’ (in beide richtingen) en Schepdaal (in beide richtingen) op de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek. De haltehavens van Schepdaal krijgen een andere positie op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de Uilenbosstraat en de Wijngaardstraat. Ter hoogte van de nieuwe haltes aan de tramsite in Schepdaal passen we ook de verkeerslichten aan.

Na de werken zal het voor iedereen comfortabeler worden om de bus te nemen.

Wat verandert er?

  • Verhoogd busperron: de halte ‘Stelplaats’ blijft halt houden naast de rijweg en krijgt een groter en verhoogd perron. De bussen aan de halte ‘Kaudenaarde’ stoppen voortaan wel op de rijbaan. Daarnaast krijgt de halte in beide richtingen een verhoogd perron. Zo kan iedereen gemakkelijk en vlot op- en afstappen.
  • Veilig fietspad: we leggen het fietspad achter het nieuwe perron aan, zodat er geen conflicten meer zijn tussen gebruikers van het openbaar vervoer en fietsers. Op deze manier verhogen we de veiligheid.

Toegankelijke bushaltes

Wegen en Verkeer werkt overal in Vlaanderen aan veiligere en comfortabelere bushaltes. Busverkeer zal in de toekomst aan de bushaltes op de rijweg stoppen om de toegankelijkheid te vergroten. We leggen overal een verhoogd perron aan, zodat in- en uitstappen makkelijker wordt voor mensen met een beperkte mobiliteit en mensen met kinderwagens. Bovendien kunnen de bussen hun halte vlotter verlaten door op de rijweg te stoppen. Ze moeten dan niet invoegen in het verkeer, wat zorgt voor meer stiptheid. Lees meer over hoe Wegen en Verkeer aan toegankelijke bushaltes werkt op deze pagina

Timing en impact?

In de loop van 2024

Zodra er een concrete timing voor de werken bekend is, leest u dat op deze webpagina.

Vlaams herstelplan: toegankelijke bushaltes

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu. De werken in Dilbeek worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier