Overslaan en naar de inhoud gaan

Structureel onderhoud op E17 tussen Aalbeke en Kortrijk-Oost

Structureel onderhoud op E17 tussen Aalbeke en Kortrijk-Oost

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

E17

 

 

Wat en waarom?

Het wegdek van de E17 in de rijrichting Gent is versleten en krijgt vanaf het klaverblad in Aalbeke tot voor de op- en afrit in Kortrijk-Oost een nieuwe toplaag. Er wordt een stiller type asfalt aangelegd. Het rechterrijvak krijgt ook een nieuwe onderlaag. Tegelijk wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook herstellingswerken uit te voeren aan de bruggen over de E17.

Timing en impact?

Hinder

De E17 richting Frankrijk wordt op 2 versmalde rijstroken gebracht. Richting Gent wordt net voor het klaverblad Aalbeke 1 rijstrook op de andere rijrichting gebracht met behulp van een doorsteek door de middenberm. De andere rijstrook richting Gent blijft aan de normale kant behouden maar wordt in een eerste fase (vermoedelijk van 7 aug tot 16 aug) rechts gebracht (over trage rijvak) terwijl links de werken worden uitgevoerd. In een tweede fase (vermoedelijk van 17 aug tot 31 aug) wordt deze rijstrook naar de linkerkant gebracht en worden de wegenwerken rechts uitgevoerd.

In beide richtingen blijven dus twee rijstroken (richting Frankrijk weliswaar versmald) ter beschikking gedurende de volledige duur van de werken.

Wel moet men rekening houden met extra hinder:

Van 24 augustus tot en met 28 augustus zijn volgende afgesloten in de rijrichting Gent:

  • de afrit 2 Hoog Kortrijk (richting R8, Expo, AZ Groeninge, Kennedypark,…)
  • de oprit naar het ziekenhuis AZ Groeninge
  • de toegang naar tankstation Shell

Om die bestemmingen te bereiken moet het verkeer doorrijden naar het eerstvolgende op- en afrittencomplex nr. 3 Kortrijk-Oost en daar een keerbeweging maken en de E17 oprijden richting Frankrijk.

Van 24 augustus tot 31 augustus is de bypass aan het klaverblad Aalbeke voor het verkeer komende van de E403 Doornik met bestemming E17 richting Gent afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de lussen van het klaverblad.

Timing?

Voorbereidende werken

In de week van 6 juli zal de aannemer met behulp van een mobiele werf al voorbereidende werken doen aan de doorsteken.

In de nachten van 5 op 6 augustus en 6 op 7 augustus zal de aannemer de tijdelijke wegmarkeringen aanbrengen en de rijbaanafscheiding (new jerseys) plaatsen. Zowel richting Frankrijk als richting Gent moet het verkeer dan over 1 rijstrook ipv 3 rijstroken.

Eigenlijke werken

De eigenlijke werken starten op maandag 7 augustus en duren tot 31 augustus.

Minder Hinder

Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden worden deze werken uitgevoerd in de rustige zomerperiode. De aannemer zal bovendien 7 dagen op 7 werken en zowel ’s nachts als overdag. Op die manier kan de duur van de werken en dus ook de hinder beperkt blijven.