Overslaan en naar de inhoud gaan

Structureel onderhoud Antwerpsesteenweg in Malle

Structureel onderhoud Antwerpsesteenweg in Malle

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N12

Wat en waarom?

Vernieuwing wegverharding Antwerpsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet in augustus een structureel onderhoud op de Antwerpsesteenweg/Handelslei tussen Malle en Zoersel. Het wegdek tussen de Andreas Vesaliuslaan en de Brechtsesteenweg (N133) is immers in slechte staat. Daarom zullen we de oude wegverharding verwijderen en vervangen door een nieuwe asfaltlaag. Zo verbeteren we het comfort van de weggebruikers.
 

Timing en impact?

2 weken werken in augustus

Het onderhoud is ingepland van 9 tot 21 augustus. Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, voeren we de werken gefaseerd uit:

 • Fase 1: vernieuwen rijstrook richting Turnhout
  5 werkdagen van 9 tot en met 13 augustus
 • Fase 2: vernieuwen rijstrook richting Antwerpen
  5 werkdagen van 16 tot en met 20 augustus
 • Fase 3: zone t.h.v. café Trappisten (beide rijrichtingen)
  1 nacht van 20 op 21 augustus van 20u tot 6u

Omleiding voor fietsers

Tijdens de volledige duur van de werken voorzien we een omleiding voor fietsers langs de achterliggende straten parallel met de Antwerpsesteenweg. Fietsers kunnen in beide richtingen gebruik maken van de bestaande fietsroute via de A.Vesaliuslaan – Jagersweg – Sint-Pauluslaan – Oude Baan.
 

N12 Malle_verkeersplan asfalteringswerken

Verkeer op gewestweg steeds doorgang

Tijdens de werken kan het gemotoriseerde verkeer op de Antwerpsesteenweg steeds langs de werken passeren. Het verkeer kan in beide richtingen over een versmalde rijstrook. Ook de bussen van De Lijn kunnen zo hun dienstregeling aanhouden.
Zwaar vrachtverkeer (+3.5ton) is verboden (uitgezonderd laden en lossen) en wordt in beide richtingen omgeleid via Turnhoutsebaan (N12) - Raymond Delbekestraat/Waterstraat - Abdijlaan - Vaartdijk - Boudewijnstraat - Klein Veerle - Groot Veerle - Brechtsesteenweg (N133) .

Omleiding voor zwaar verkeer (+3,5t) in beide richtingen via Brecht.

Bereikbaarheid van woningen en zijstraten

Tijdens de werken zullen woningen en zijstraten die uitkomen in de werfzone op de Antwerpsesteenweg tijdelijk slechts beperkt toegankelijk zijn van maandagochtend tot vrijdagavond.

 • De Lacroixlaan blijft bereikbaar tijdens de eerste twee fases. Bewoners van de achterliggende straten kunnen hun woning via de Lacroixlaan bereiken (Elzenlaan, Epicealaan, Lacroixlaan, Moerbeeklaan, Moerdreef, Mostheuvellaan, Oude Kastanjedreef, Pastoor van Den Eyndelaan en Rode Kruislaan).
 • De Hickendorfdreef, de Lange Ossegoor en de Korte Ossegoor sluiten enkel aan op de Antwerpsesteenweg en hebben geen alternatieve toegang. Deze straten zullen tijdens fase 1 beperkt toegankelijk zijn. We proberen de periode van ontoegankelijkheid zo kort mogelijk te houden.
 • De Waterlaet en de Lindedreef sluiten enkel aan op de Antwerpsesteenweg en hebben geen alternatieve toegang. Deze straten zullen tijdens fase 2 beperkt toegankelijk zijn. We proberen de periode van ontoegankelijkheid zo kort mogelijk te houden.
 • Alle andere zijstraten blijven bereikbaar via de andere zijde van de straat, vanaf de Sint-Antoniusbaan, Geleg en/of Hallebaan.

Woont u langs de Antwerpsesteenweg of in één van de doodlopende zijstraten, houdt er dan rekening mee dat er tijdens de werken momenten zijn dat u niet met de wagen op uw oprit of in uw straat kan rijden. U ontvangt hierover nog een briefje van de aannemer met de concrete momenten. Heeft u uw wagen nodig tijdens de werken, plaats deze dan tijdig buiten de werfzone. Zo raakt u niet ingesloten.

Inritten zijn beperkt toegankelijk tijdens de werfzone. Uiteraard kunnen hulpdiensten in geval van nood altijd tot aan uw woning geraken. Indien nodig mogen zij hiervoor door de werfzone rijden.

De huisvuilophaling blijft doorlopen tijdens de werken volgens de planning in de ophaalkalender. Wel zal de ophaling in een aantal straten vroeger op de dag gebeuren dan gebruikelijk (vóór 7u ’s ochtends). Daarom zet u uw afval best de avond voordien al buiten.