Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoorvorming op de Sint-Truidersteenweg (N79) wordt aangepakt

Spoorvorming op de Sint-Truidersteenweg (N79) wordt aangepakt

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N79

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) pakt vanaf 16 augustus 2022 de spoorvorming in beide rijrichtingen op de Sint-Truidersteenweg (N79) in Borgloon aan. Het gaat om 7 zones tussen de kruispunten met Graethempoort en de Tongersesteenweg.

Wat en waarom?

Meer verkeersveiligheid voor fietsers en andere weggebruikers

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan het Vlaamse mobiliteitsbeleid. Met het project Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA, wil de overheid via kleine en gerichte ingrepen gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale besturen, academische wereld en onderzoeksinstellingen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de uitvoering.

In Limburg willen we op korte termijn maar liefst 50 projecten realiseren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten. Het doel? Meer verkeersveiligheid, vooral voor fietsers en voetgangers, en een vlotte doorstroming

Meer weten over MIA? Surf naar www.vlaanderen.be/mia.

Nieuwe fundering en asfalt in 7 zones

De Sint-Truidersteenweg kent spoorvorming. Daarom gaat AWV zowel de onderfundering, de fundering als het asfalt vernieuwen en dat telkens over de volledige breedte van de rijstrook. Het gaat om 7 zones tussen de Greathempoort en de Tongersesteenweg. 

Timing en impact?

De werken starten maandag 16 augustus en zullen ongeveer 3 weken duren

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: omleiding richting Tongeren

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruikers. Deze maatregelen gelden voor de volledige uitvoeringstermijn:

  • Fietsverkeer blijft mogelijk langsheen de werfzone. 
  • Gemotoriseerd verkeer: het verkeer van Tongeren richting Sint-Truiden blijft mogelijk via de Sint-Truidersteenweg. In omgekeerde richting, van Sint-Truiden naar Tongeren, volgt het verkeer een omleiding.

Bereikbaarheid van uw woning of handelszaak

Met werken voor uw oprit of handelszaak zal er onvermijdelijk hinder zijn. Overdag tijdens de werkuren zijn opritten doorgaans niet toegankelijk. De aannemer zal er wel alles aan doen om handelszaken maximaal bereikbaar te houden.

Heeft u uw wagen nodig, parkeer dan buiten de werfzone. Tussen 18 uur en 7 uur op weekdagen en in het weekend kan u in functie van de werken met de wagen tot aan de woning. Te voet en met de fiets (mogelijks aan de hand) blijft iedereen bereikbaar. De verantwoordelijke aannemer informeert u tijdig over uw bereikbaarheid via een kort briefje in de bus.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg


Contactformulier