Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotonde Bevrijdingsplein veiliger voor fietsers

Rotonde Bevrijdingsplein veiliger voor fietsers

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N28

In de loop van de maand mei voert een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer werken uit op de rotonde van het Bevrijdingsplein in Halle. De rijweg van de rotonde wordt smaller gemaakt om de rotonde veiliger te maken voor fietsers. De rotonde zal tijdens de werken open blijven voor het verkeer, maar het autoverkeer zal een halve dag  lang vertraagd verlopen. Zodra er een datum geprikt is voor de werken, zal Wegen en Verkeer dat op deze pagina melden.  

 

Wat en waarom?

Arceringen aan buitenkant rotonde 

In de huidige toestand is de rotonde vrij breed. Zo breed dat er in de praktijk twee personenwagens naast elkaar passen, maar niet breed genoeg voor een personenwagen en een vrachtwagen. In de loop van de maand mei zal een aannemer de rijweg versmallen door arceringen aan te brengen aan de buitenkant van de rotonde. 

Fietsers beter zichtbaar 

Met de arceringen komt er een veiligheidsstrook tussen de rijweg en het fietspad van de rotonde, waardoor de fietsers beter zichtbaar worden voor de bestuurders die de rotonde verlaten. Wegen en Verkeer heeft de aanpassingen aan de rotonde besproken met het gemeentebestuur van de stad Halle. 

 

Timing en impact?

Halve dag hinder 

De werken zullen gepaard gaan met hinder. Het verkeer zal nog alle kanten uit kunnen, maar zal tijdens de werken - die volgens de huidige planning ongeveer een halve dag zullen duren - vertraagd verlopen.