Overslaan en naar de inhoud gaan

Rioleringswerken van De Watergroep in de Aartrijkestraat in Eernegem

Rioleringswerken van De Watergroep in de Aartrijkestraat in Eernegem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N368

Wat en waarom?

Doorheen de N368 Aartrijkestraat loopt een belangrijke waterleiding richting Gistel (dwars door Eernegem). Deze waterleiding is sterk verouderd wat de oorzaak is van de verschillende lekken de afgelopen jaren. 

In oktober 2019 werden de voorbereidende werken gestart. Er werd een nieuwe hoofdleiding gelegd in de Zedelgemsesteenweg, die ervoor zorgt dat de hoofdleiding van het water niet meer door het centrum van Eernegem zal lopen. In de plaats, komt een volledig vernieuwde lokale leiding doorheen de Aartrijkestraat.

De langverwachte renovatiewerken aan de waterleiding zelf starten op maandag 3 augustus 2020 en dit langs beide kanten van de weg. Tegelijkertijd legt Fluvius een nieuwe laagspanningsleiding aan de kant van de onpare nummers. De werken worden uitgevoerd door aannemer Vansteenkiste in opdracht van De Watergroep. Deze belangrijke werkzaamheden zullen 1 jaar in beslag nemen. De werken worden opgedeeld in 2 grote fases.

  • Fase 1: Centrum – Leliestraat => 03/08/2020 t.e.m. 18/12/2020
  • Fase 2: Leliestraat – Zedelgemsesteenweg => 04/01/2021 t.e.m. 16/07/2021

Na fase 1 zal het wegdek voorlopig hersteld worden. Pas op het einde zal het wegdek van de Aartrijkestraat volledig vernieuwd worden.

Timing en impact?

Meer info over de timing en hinder van de werken op www.ichtegem.be