Overslaan en naar de inhoud gaan

Rioleringswerken op Brugsebaan

Rioleringswerken op Brugsebaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N32

Wat en waarom?

Aquafin voert rioleringswerken uit op de N32 Brugsebaan in Lichtervelde. Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van de woningen in de Brugsebaan, tussen de Ringlaan en de Industrielaan, aansluiten op het rioleringsnet. Dit afvalwater belandt vandaag nog in de lokale grachten.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal van de gelegenheid gebruik maken om dit gedeelte van de Brugsebaan her in te richten. Hierbij wordt de bestaande rotonde van de Ringlaan met de Brugsebaan weggewerkt en vervangen door een verkeersveilig kruispunt met driekleurige verkeerslichten. Het kruispunt met de N35 Kortemarkstraat wordt eveneens heringericht. Ook hier komen driekleurige verkeerslichten.

Timing en impact?

Vanaf maandag 6 juli 2020 start de aannemer van de rioleringswerken. Hij start in de Industrielaan, naast de gewestweg. Ook de onderdoorpersing onder het spoor wordt dan uitgevoerd. Deze werken zullen de volledige zomer duren. Verder start in deze periode ook de aanleg van het bufferbekken naast de Brugsebaan. Doorgaand verkeer op de gewestweg blijft dan nog mogelijk. We verwachten dat de werken aan de gewestweg zelf in oktober 2020 zullen starten.

In totaal zullen de werken ongeveer 18 maanden duren. Afhankelijk van weersomstandigheden is dat tegen najaar 2021).

Aquafin is bouwheer van deze werken.

Meer info: www.aquafin.be/Particulieren/Waar-werken-we/22663A