Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatiewerken aan brug Steenweg op Diest over E34

Renovatiewerken aan brug Steenweg op Diest over E34

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N19

Vanaf zaterdag 3 april 2021 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uitvoeren op de brug van de Steenweg op Diest (N19) over de E34 in Turnhout. De werken zullen ongeveer een maand duren. Tijdens deze periode blijft er steeds verkeer in beide richtingen mogelijk, maar over één versmalde rijstrook in elke rijrichting. Vanaf zondagavond 18 april zijn de op- en afritten van het complex Turnhout-Centrum (24) tijdelijk afgesloten.

Wat en waarom?

Vernieuwing brugvoegen en wegdek

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. AWV pakt daarom de brugvoegen op de brug van de Steenweg op Diest aan.

Om de bestaande spoorvorming aan te pakken, krijgt het wegdek van de brug ook een volledig nieuwe top- en onderlaag asfalt. Daarnaast wordt het dienstpad langs beide kanten van de brug vernieuwd, inclusief de brugleuningen. De vernieuwing van het wegdek verbetert ook het rijcomfort.

Timing en impact?

Maand hinder op brug over E34

De werken op de brug van de Steenweg op Diest starten vanaf zaterdag 3 april 2021 en zullen ongeveer een maand duren. Tijdens deze periode blijft er steeds verkeer in beide richtingen mogelijk.

  • Verkeer komende van Turnhout richting Kasterlee kan op de brug steeds passeren over één versmalde rijstrook.
  • Verkeer komende van Kasterlee richting Turnhout kan op de brug steeds passeren over één versmalde rijstrook.
  • Voor fietsers en voetgangers wordt steeds een veilige doorgang voorzien langs één kant van de brug.  
  • Van zondagavond 18 april (22u) tot donderdagochtend 29 april (06u) zijn alle op- en afritten van het complex Turnhout-Centrum (24) afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via het complex Turnhout-West (23).

 

Opgelet: werken aan brugvoegen zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info kunt u steeds terugvinden op deze webpagina.