Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

E314

Tijdens viaductrenovatie in 2022

Gemotoriseerd verkeer

  • Verkeer op de snelweg blijft steeds in beide richtingen mogelijk. Ter hoogte van het viaduct rijdt het over twee versmalde rijstroken in elke richting, via een doorsteek in de middenberm.

  • Op de linkerrijstrook richting Nederland geldt een tonnagebeperking

  • Verkeer naar afrit 1 Stein moet voorsorteren en de rechterrijstrook blijven aanhouden

  • Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Verkeerssituatie E314 t.h.v. viaduct vanaf 10 januari 2022

 

Fietsers 

  • Fietsers fietsen wanneer nodig in beide richtingen over het fietspad aan één zijde van het viaduct.

Wegenwerken? Graag traag!

Op een werf zijn mensen aan de slag. Daarom neemt AWV maatregelen voor ieders veiligheid, zowel voor de arbeiders als de weggebruikers. AWV werkt hiervoor nauw samen met de federale wegpolitie. 

Samen zetten we in op vooraankondigingen, verkeers- en snelheidsremmende maatregelen en ook handhaving. Zo wordt o.a. de snelheid op de snelweg ter hoogte van de werfzone verlaagd naar 70 km/u. Via een mobiele trajectcontrole zal de naleving op die maximumsnelheid gecontroleerd worden. 

Asfaltering wegdek

Fase 1 van 6 tot 11 mei: opritten richting NL afgesloten

De eerste fase van de werken staat ingepland tussen vrijdagavond 6 mei 2022 om 20u en woensdagavond 11 mei. De aannemer vernieuwt dan de snelle (linker)rijstrook. Het verkeer op de snelweg kan over één rijstrook langs de werken rijden. De afrit Maasmechelen (33) en de snelwegparking Boorsem blijven open. De opritten richting Nederland worden wel afgesloten, dit vanaf dinsdagochtend 10/05.

Door de vermindering van de capaciteit op de snelweg, wordt er grote filevorming verwacht in de aanloop naar de werkzone. 

Op donderdag 12 en vrijdag 13 mei is er een rustperiode en kan het verkeer op twee rijstroken rijden, hetzij afgescheiden door bakens. Je kan afrit 33 Maasmechelen dan enkel bereiken indien je tijdig op de rechterrijstrook plaatsneemt. De oprit richting Nederland komende van Maasmechelen Village blijft nog toe gedurende deze twee dagen. De andere oprit naar Nederland is wel open. 

Fase 2 van 13 tot 18 mei: ook afrit richting NL en parking Boorsem afgesloten

Vanaf vrijdagavond 13 mei 2022 om 20u tot woensdagavond 18 mei werkt de aannemer aan de rechterrijstrook en pechstrook. Het verkeer voegt zich samen op de vernieuwde linkerrijstrook. Ook hier wordt grote filevorming verwacht. Tijdens deze fase is de afrit komende van Genk afgesloten aan het complex 33 Maasmechelen. Het verkeer volgt de omleiding via Genk-Oost. De snelwegparking Boorsem (richting NL) is ook afgesloten in deze periode

Opritten 33 Maasmechelen richting Nederland:

  • Oprit komende vanaf Maasmechelen Village: afgesloten vanaf vrijdag 13 mei om 20u tot en met woensdag 18 mei
  • Oprit komende vanaf rotonde N78 Rijksweg: afgesloten vanaf maandag 16 mei om 9u tot en met woensdag 18 mei.

Complex 33 Maasmechelen gedeeltelijk afgesloten? Volg de omleidingen

Het verkeer tussen Genk en Maasmechelen kan tijdens de werken omrijden via de calamiteitenroute L, over de N75 Boslaan. Het verkeer van Maasmechelen naar Nederland wordt omgeleid via de N78 Rijksweg en de Pater Sangersbrug in Maaseik.

Opgelet: asfaltwerken zijn erg weersgevoelig. Dit betekent dat de timing nog kan wijzigen bij slecht weer of door andere werfomstandigheden.