Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie Muisbroekpasserelle over A12 in Ekeren

Renovatie Muisbroekpasserelle over A12 in Ekeren

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

A12

Update 06-04-2021: De Muisbroekpasserelle is na een grondige make-over opnieuw toegankelijk. Met onder meer nieuwe leuningen en een nieuw comfortabel wegdek kan de brug er weer vele jaren tegen!

Wat en waarom?

Renovatie Muisbroekpasserelle

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de Muisbroekpasserelle over de A12 in Ekeren grondig renoveren. Dat is de fiets- en wandelbrug die Ekeren-Schoonbroek verbindt met het domein Muisbroek. De brug is versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Zo zullen de leuningen, de brugvoegen en het wegdek van de brug volledig vernieuwd worden. De rubberen tegels op de brug worden weggehaald en vervangen door een waterdichte toplaag. De renovatie zal het comfort en de veiligheid van fietsers en wandelaars sterk verbeteren. 

Timing en impact?

Brug afgesloten: omleiding via Transcontinentaalweg

Vanaf maandag 8 maart worden er voorbereidende werken uitgevoerd. De aannemer plaatst dan tijdelijke leuningen op de brug. Deze werken gebeuren vanop de A12 en zullen ’s nachts plaatsvinden om de hinder voor het verkeer op de snelweg zo beperkt mogelijk te houden. Ter hoogte van de brug moet het verkeer op de A12 in beide richtingen over telkens één rijstrook. Tegen het einde van de renovatiewerken wordt dit nachtwerk op de A12 herhaald om de tijdelijke leuningen terug weg te nemen.

Vanaf maandag 15 maart start de aannemer met de eigenlijke renovatiewerken aan de Muisbroekpasserelle.

Tijdens de volledige periode van de werkzaamheden is de brug  afgesloten voor fietsers en wandelaars. Er wordt in beide richtingen een omleiding voorzien via Vier Kerkenstraat – Schoonbroek – Akker – Groot Hagelkruis – Transcontinentaalweg – Bospolderpad.

muisbroek

Weersgevoelig

Opgelet: de renovatiewerken aan de passerelle zijn erg weersgevoelig. Om de werken te kunnen opstarten is droog weer vereist en mag de temperatuur ’s nachts niet onder 5°C zakken. Bij regenweer en/of koude temperaturen kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op deze webpagina.