Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie Muisbroekpasserelle over A12 in Ekeren

Renovatie Muisbroekpasserelle over A12 in Ekeren

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Weg

A12

Wat en waarom?

Renovatie Muisbroekpasserelle

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de Muisbroekpasserelle over de A12 in Ekeren grondig renoveren. Dat is de fiets- en wandelbrug die Ekeren-Schoonbroek verbindt met het domein Muisbroek. De brug is versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Zo zullen de leuningen, de brugvoegen en het wegdek van de brug volledig vernieuwd worden. De rubberen tegels op de brug worden weggehaald en vervangen door een waterdichte toplaag. De renovatie zal het comfort en de veiligheid van fietsers en wandelaars sterk verbeteren. 

Timing en impact?

Brug afgesloten: omleiding via Transcontinentaalweg

De werken zullen ongeveer een maand duren. De precieze startdatum is nog niet gekend. Tijdens de werkzaamheden is de brug volledig afgesloten voor fietsers en wandelaars. Er wordt in beide richtingen een omleiding voorzien via Vier Kerkenstraat – Schoonbroek – Akker – Groot Hagelkruis – Transcontinentaalweg – Bospolderpad.

Voor het verkeer op de A12 is er meestal geen hinder. Enkel tijdens het plaatsen en het wegnemen van de tijdelijke en de nieuwe brugleuningen wordt een gedeelte van de A12 afgesloten. Er blijft wel steeds minstens één rijstrook open in elke richting. Dit zal vermoedelijk 's avonds/'s nachts plaatsvinden. 

muisbroek