Overslaan en naar de inhoud gaan

Beeldengalerij

Beeldengalerij

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R0
E411

Beelden van voor en na de werken worden via onze nieuwsbrief mee verspreid. Bent u nog niet ingeschreven en heeft u onze vorige edities gemist? U kan zich inschrijven via deze link en voorgaande nieuwsbrieven nog eens herlezen. Zo blijft u op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Renovatie Leonardtunnel: tunnel volledig ontmanteld

Tussen 17 april en 16 juni werd de volledige tunnel door de aannemer ontmanteld. Al de oude technieken waaronder ventilatie, radio-heruitzending, camera’s, dynamische borden,...zijn weggenomen, zodat de verbeterwerken kunnen starten. De tegels aan de ingang van de tunnel zijn weggenomen en de elektriciteitskabels werden uit de kabelgoot gehaald en tijdelijk opgehangen. Ook de dakplaat - het ‘plafond’ van de tunnel - werd schoongemaakt. Het opgestapelde vuil van de uitlaatgassen van het verkeer werd weggespoten. Het plafond is vandaag opnieuw mooi betongrijs zoals je kan zien op de foto voor en na hieronder.

Renovatie gaat stapsgewijs verder

Wegen en Verkeer werkt stap voor stap verder aan de renovatie van de tunnels. De afgelopen periode werden het plafond en het fronton van de tunnelmonden aangepakt.  We brachten overal een zogenaamde kathodische beschermingaan. De zwarte strips op het plafond sturen elektriciteit door het beton, wat het staal in het beton moet beschermen tegen roest. Nadien krijgt het plafond dan nog een overlaging met extra betonmortel om de strips te beschermen. Dit geheel is een intensief en manueel proces. U ziet hieronder de evolutie van de werken.