Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie fietspaden Maastrichtersteenweg

Renovatie fietspaden Maastrichtersteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N78b

Wat en waarom?

Herstelling vrijliggende betonnen fietspaden en nieuwe asfalttoplaag

De fietspaden op de Maastrichtersteenweg (N78b) in Maaseik worden plaatselijk vernieuwd. Het gaat om een zone van zo’n 900 meter in beide richtingen, tussen de Koning Boudewijnlaan (N78) en Plantage. 

Eerst worden er freeswerken en betonherstellingen uitgevoerd. Op een 30-tal plaatsen worden oneffenheden in het fietspad bijgewerkt en de voegen vernieuwd. Vervolgens komt er een nieuwe toplaag in asfalt en worden er gepaste markeringen op de fietspaden aangebracht.

De aanpassingen zullen het rijcomfort voor fietsers verhogen.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten op maandag 17 april 2023 en duren een 3-tal weken.

Minderhinder-maatregelen

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

  • Fietsverkeer wordt omgeleid via het parallel gelegen fietspad op de oude spoorbedding, de Spoorwegstraat en Wurfeldermolenweg. Een veilige en snelle fietsverbinding tussen Dilsen-Stokkem en Maaseik.
  • Gemotoriseerd verkeer kan tijdens de frees- en asfalteringswerken alternerend de mobiele werfzone passeren. De pechstrook, en mogelijk een aantal parkeerplaatsen, zullen kortstondig ingenomen worden door werkvoertuigen en -materialen.
  • De afslagstrook aan het kruispunt van de Koning Boudewijnlaan (N78) rechtsaf richting de Maastrichtersteenweg is buiten de spitsuren niet toegankelijk voor gemotoriseerde voertuigen. Fietsers zullen er namelijk over de afslagstrook geleid worden.
  • De bushalte ‘Maaseik Zaveldijk’ is tijdens de werken niet toegankelijk. Er wordt een tijdelijke halte verderop richting Maaseik, vlak voor de bocht naar de Stationsstraat, ingericht. Voor meer info, ga naar www.delijn.be. 
  • Opritten van woningen en bedrijven zijn doorgaans bereikbaar. Enkel wanneer er asfaltwerken plaatsvinden voor uw deur, kan u uw oprit kortstondig niet betreden. Volgens de huidige planning, worden die werken op 25 april uitgevoerd. De aannemer bezorgt u hierover nog een update tijdens de werken.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier