Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie en lokale verbreding viaduct Wilsele op E314 (Leuven Noord)

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E314

Nacht van 2-3 en 3-4 oktober: Wijgmaalsesteenweg onder viaduct van Wilsele afgesloten

De Wijgmaalsesteenweg wordt twee opeenvolgende nachten, op 2 en 3 oktober, afgesloten voor verkeer, telkens tussen 20 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends. De weg is afgesloten van vrijdagavond 2 oktober (20 uur) tot zaterdagochtend 3 oktober (6 uur) en opnieuw van zaterdagavond 3 oktober (20 uur) tot zondagochtend 4 oktober (6 uur). Het verkeer volgt dan een omleiding via de Remylaan en de Weggevoerdenstraat tot aan de Aarschotsesteenweg (N19). Overdag kan het verkeer wel via de Wijgmaalsesteenweg rijden.

Verkeershinder van april 2020 tot najaar 2021

Vertragingen op de E314 in beide richtingen

Tijdens de werken aan het viaduct en de fiets- en autotunnel onder de snelweg, moet het verkeer op de E314 over twee versmalde rijstroken in elke richting, en dat over een afstand van zo'n 2,5 kilometer. Dat zal vooral voor hinder zorgen tijdens de ochtendspits richting Brussel en de avondspits richting Lummen. Volgens onze prognoses zullen de wachtrijen op de E314 aanzienlijk langer zijn. Hou hier rekening mee.

Afsluitingen op- en afrittencomplex Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20)

Tijdens de werken worden er op- en afritten afgesloten om de doorstroming en veiligheid tijdens de werken te verzekeren. Het afsluiten van een oprit of een afrit gaat altijd met veel hinder gepaard. Dat bleek in 2017 - in de eerste fase van de werken - al, toen we de weghelft in de rijrichting van Brussel aanpakten. 

  • De oprit richting Lummen gaat dicht tot de zomer van 2021.
    • Het verkeer richting Lummen wordt omgeleid naar het op- en afrittencomplex van Holsbeek (nr.21) via de Aarschotsesteenweg (N19) en de Steenweg op Holsbeek (N229).
  • De oprit richting Brussel gaat dicht tot de zomer van 2021.
    • Het verkeer richting Brussel wordt omgeleid naar het op-en afrittencomplex van Leuven (nr. 15) via de Aarschotsesteenweg (N19), de ring rond Leuven (R23) en de Koning Boudewijnlaan (N264).

  • De afrit komende van Lummen gaat dicht tot begin 2021. 
    • Het verkeer kan keren aan het op- en afrittencomplex van Herent (nr. 18) en de Mechelsesteenweg (N26)
  • De afrit komende van Brussel blijft steeds open. Op deze manier blijven de handelszaken langs de Aarschotsesteenweg en de Leuvense Vaart bereikbaar. Enkel wanneer de afrit een nieuwe asfaltlaag krijgt, wordt deze afgesloten. Dit is volgens de huidige planning het geval tussen vrijdagochtend 18 september en vrijdagavond 25 september. 

Omleidingen

Omleidingen E314 complex Wilsele

Tussen 18 en 25 september wordt ook de afrit Wilsele/Kessel-Lo komende van Brussel afgesloten. 

Afsluitingen op- en afrittencomplex Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20)

Op- en afrittencomplex Wilsele/Kessel-Lo E314

Tussen 18 en 25 september wordt ook de afrit Wilsele/Kessel-Lo vanuit Brussel afgesloten.