Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie E25 Voeren en ontharding parkings

Renovatie E25 Voeren en ontharding parkings

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

E25

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in de loop van 2022 een structureel onderhoud uit op de E25 in Voeren. Het wegvak richting Nederland wordt over de volledige breedte vernieuwd, dit van kilometerpunt 0.0 tot 0.5. Op de naastgelegen autoparkings worden enkele oppervlaktes onthard en met groen ingezaaid.

Wat en waarom?

AWV voorziet een structureel onderhoud van de E25 in Voeren tussen km 0,5 en 0,0 in de rijrichting van Nederland. De doorgaande rijstroken van de E25 zijn daar uitgevoerd in doorlopend gewapend beton, de invoegstrook en de pechstrook in asfalt. Deze worden allen vernieuwd. 

Op de parkings aan beide zijden van de snelweg worden gedeelten verharding opgebroken en ingezaaid met groen. Deze ontharding zorgt voor een betere infiltratie van hemelwater. Het gaat aan de westzijde om de oude toegang naar de reeds gesloopte douanegebouwen. Aan de oostzijde gaat het om een autoparking en een verouderde toegangsweg.

Binnen deze opdracht wordt ook het dienstpad en de borstwering gerenoveerd van de nabijgelegen brug over de Berwijn.

Timing en impact?

Minderhinder-maatregelen: versmalde rijstrook en snelheidsbeperking

Deze werken worden vanaf begin mei 2022 uitgevoerd.

De werken op de snelweg zullen eerst een vijftal weken in beslag nemen. De onthardingswerken op de parkings nemen aansluitend een viertal weken in beslag.

Het verkeer op de snelweg richting Nederland zal steeds over één versmalde rijstrook voorbij de werken kunnen rijden. Er geldt daar dan een snelheidsbeperking, om de veiligheid voor arbeiders en weggebruikers te vrijwaren. 

Er is beperkte hinder voor het gebruik van de op- en afritten of de vrachtwagenparkings. De oprit richting Nederland wordt ingekort tijdens de werken. 

 

Contact

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier