Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie dienstgebouw Zelzatetunnel

Renovatie dienstgebouw Zelzatetunnel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N49

Wat en waarom?

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in 2024 het dienstgebouw van de Zelzatetunnel vernieuwen. Het dienstgebouw dat onderdak biedt aan de technische installaties van de tunnel zag er al even niet meer al te fris uit: de gevelbekleding kwam los en ook de omgeving van het gebouw kon een opfrisbeurt gebruiken.  Met de renovatie krijgt het gebouw alvast een volledig nieuw jasje: de gevelbekleding wordt volledig vervangen. De nieuwe gevel zal bestaan uit sandwichpanelen in metaal en in verschillende kleuren, van zwart tot metaalblauw. De herkenbare aanblik voor de vele automobilisten die dagelijks de tunnel passeren zal dus wat veranderen. Daarnaast wordt de trappenhal vernieuwd en de omheining rond en de verharding op het terrein worden aangepakt. Ook binnenin worden er ingrepen uitgevoerd onder meer voor de brandveiligheid.

Aanzicht van het vernieuwde dienstgebouw van de Zelzatetunnel

Timing en impact?

Het openbaar onderzoek voor deze werken vindt plaats in het najaar van 2023. De gunning van de werken loopt in diezelfde periode. Midden 2024 wil het agentschap starten met de werken die ongeveer 6 maanden zullen duren.

Tijdens de werken zal de hinder voor het verkeer beperkt zijn. Enkel tijdens het verwijderen van de panelen boven de tunnelmonden zullen we de tunnelkokers moeten afsluiten voor verkeer. Concreet zal de tunnel twee weekends in beide richtingen volledig afgesloten worden.