Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie brugdekvoegen viaduct Kiewit

Renovatie brugdekvoegen viaduct Kiewit

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N74

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in Hasselt op het viaduct van Kiewit ter hoogte van de Corda Campus de brugdekvoegen vernieuwen in de rijrichting Hasselt. Dit gebeurt tijdens één weekend van vrijdagavond tot maandagochtend tegen de zomer van 2023. 

 

Wat en waarom?

Vernieuwing nodig 

De brugdekvoegen van het viaduct Kiewit op de Kempische Steenweg (N74) in de rijrichting Hasselt worden vernieuwd. Dit is nodig om de kwaliteit van de brugconstructie en het wegdek op termijn te garanderen

Bij de vernieuwing van het viaduct in 2017 werd een technische oplossing geadviseerd die nu niet de meest optimale blijkt voor een dergelijke toepassing. Daardoor vertoont het wegdek bij die overgangen beperkte schade. Dat heeft onder andere te maken met de afwatering ter hoogte van de aangebrachte 'verstevigingsribben' (diagonale zaagsnedes).

Daarom gaan we het nu technisch anders aanpakken, zodat we weer op langere termijn verder kunnen.

 

De brugvoegen rijrichting Zonhoven werden in 2017 technisch op een andere manier uitgevoerd, dus die behoeven voorlopig geen vernieuwing.

Anti-graffiti op brugpijlers

Een andere deelopdracht die dit voorjaar wordt uitgevoerd, is het aanbrengen van een anti-graffitilaag onderaan het viaduct. Daarvoor worden de brugpijlers eerst gezandstraald, waarna er een primer en anti-graffiticoating volgen. Die toepassing zorgt ervoor dat ongepaste graffiti achteraf relatief eenvoudig verwijderd kan worden. 

Deze werken zullen een tweetal weken in beslag nemen, vermoedelijk vanaf 30 mei '23. Aan beide zijden onder het viaduct geldt er dan tijdelijk een gedeeltelijk parkeerverbod

 

Timing en impact?

De werken aan de brugdekvoegen worden uitgevoerd tijdens één werkweekend tegen de zomer 2023.

Op dit moment is in de planning het weekend voorzien van:

 • vrijdagavond 16 juni om 20u00 tot maandagochtend 19 juni om 05u00.

 

Opgelet; deze werken zijn zeer sterk afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen.

 

Minderhinder-maatregelen: weekend- en nachtwerk, lokale omleiding richting Zonhoven

De werfzone situeert zich op de westelijke helft van het viaduct, tussen de twee lichtengeregelde kruispunten van de Walenstraat (zijde Kiewit) en de Corda Campus (zijde Hasselt).

Om de hinder voor het verkeer te milderen, worden deze werken doorlopend tijdens een weekend uitgevoerd. Ook ‘s nachts wordt er dan gewerkt.

 • Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder, en kunnen de werfzone veilig passeren. 
   
 • Het gemotoriseerd verkeer in de richting Zonhoven volgt een lokale omleiding van het kruispunt Corda Research, via de Walenstraat, terug naar de Kempische Steenweg.
   
 • Het gemotoriseerd verkeer richting Hasselt rijdt voorbij de werfzone over het viaduct, op de oostelijke kant, waar niet wordt gewerkt. 
   
 • Alle attractiepolen in de omgeving blijven steeds bereikbaar tijdens het werkweekend. 

 

Contact

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier