Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie brug N35 in Deinze

Renovatie brug N35 in Deinze

Algemeen Overzicht

Status

Gestart

Plaats

Weg

N35

Op maandag 20 januari startte het Agentschap Wegen en Verkeer met een grondige renovatie van de brug langs de Tweebruggenlaan (N35) over het afleidingskanaal in Deinze. Zowel de bovenkant van de brug en alsook de onderkant van de brug worden grondig aangepakt. Het verkeer op de N35 rijdt ter hoogte van de brug in elke richting over één rijstrook. Voor de veiligheid volgen de fietsers een omleiding. De werken gebeuren in verschillende fasen en duren tot eind 2020. De timing hangt af van de weersomstandigheden.

Wat en waarom?

De aannemer staat in voor de volledige renovatie van de brug langs de Tweebruggenlaan (N35) over het afleidingskanaal van de Leie in Deinze. Er komt een nieuwe wegdek, nieuwe waterdichting, nieuwe brugdekvoegen en nieuwe leuningen en vangrails. Ook de onderzijde van de brug wordt betonherstellingen uitgevoerd en krijgt de brug nog een beschermende laag. Het einde van de werken is voorzien in december 2020.  

Renovatie brug N35 in Deinze

Timing en impact?

Fase 1: van 28 januari tot 10 juli 2020 (afgerond)

 

Bouwverlof: van 13 juli tot 4 augustus

Tijdens de zomervakantie (bouwverlof) wordt er niet gewerkt. Het verkeer op de N35 rijdt dan terug over twee rijstroken in de beide richtingen.  De middenberm aan het kruispunt met de Kaandebeekstrat en de Cl; Dosschestraat gaat ook terug open. Alle bewegingen zijn terug mogelijk. Ook de fietsomleiding vervalt.

Fase 2: 4 augustus tot eind december

In de nacht van 4 op 5 augustus plaatst de aannemer alle signalisatie voor de tweede fase. Op 5 augustus om 5u gaat de laatste fase van de werken van start.

In deze fase werkt de aannemer aan de renovatie van de brug op de rijweg richting Tielt. Ook hier rijdt het verkeer terug over één rijstrook in de beide richtingen op de weghelft richting E17/N43. Er gelden opnieuw verschillende omleidingen:

  • De fietsers richting Tielt zullen omgeleid worden via Brielstraat, Markt, Kongoplein, N466b, Vaart, Oude Brugsepoort, Kouter en N35. 
  • Het verkeer vanuit Tielt kan de Kaandelbeekstraat niet inrijden. Het verkeer rijdt verder door naar het volgende kruispunt om daar te keren.
  •  Het verkeer dat uit de Kaandelbeekstraat komt en richting Deinze wil moet ook verder doorrijden naar het volgende kruispunt met de Kouter (N466) en daar keren.
  • Het verkeer van de N35 uit Tielt kan rechtsaf inslaan naar Cl. Dosschestraat.  Het verkeer richting Kaandelbeekstraat moet omrijden via kruispunt N35-Stadionlaan. Wie vanuit Cl. Dosschestraat komt, kan enkel rechtsaf inslaan op N35 richting Deinze.
  • Het verkeer ri. N35 naar Tielt rijdt om via kruispunt N35-Stadionlaan.

Onderzijde brug 

Bij werken langs de onderzijde van de brug zal het verkeer langs Vaart Linkeroever tijdelijk beurtelings geregeld worden door tijdelijke verkeerslichten. Het verkeer op de Stadionlaan behoudt één rijstrook in elke richting. Fietsers worden bij deze werken niet omgeleid.