Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie brug Brusselsesteenweg over Zemstsesteenweg

Renovatie brug Brusselsesteenweg over Zemstsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

N1

Update 12/06/2020: Als laatste fase van deze werken legt Wegen en Verkeer een nieuwe asfaltlaag laag tussen het kruispunt met de Heidestraat en het kruispunt met de toegangsweg naar 'Shopping Mechelen Zemst'. Dat gebeurt volgens de huidige planning tussen vrijdagavond 3 juli om 20u00 en maandagochtend 6 juli om 6u00. Tijdens de werken wordt de brug afgesloten voor alle verkeer. De toegang tot het shoppingcentrum blijft wel altijd bereikbaar. Voor het verkeer wordt een omleiding in beide richtingen voorzien langs de E19, via de op-en afrittencomplex van Zemst (nr. 11) en Mechelen-Zuid (nr. 10). 

Wat en waarom?

Aanleg fietssnelweg langs de Brusselsesteenweg

De gemeente Zemst legde in 2019 vrijliggende fietspaden aan langs de Brusselsteenweg. De fietspaden werden breder gemaakt en met een groenstrook afgescheiden van de rijweg. In 2020 werkt Wegen en Verkeer in het kader hiervan op de brug van de Brusselsesteenweg over de Zemstsesteenweg.

Renovatie brug en heraanleg fietspaden

Nu de werken van de gemeente zijn afgerond, start Wegen en Verkeer dit jaar met de volledige renovatie van de brug van de Brusselsesteenweg over de Zemstsesteenweg, zowel de boven- als onderbouw. Het volledige wegdek van de brug wordt vernieuwd. Daarnaast wordt er een waterdichte bovenlaag aangelegd en worden de fietspaden op de brug opnieuw aangelegd. 

Laatste deel fietssnelweg in 2021

Na de renovatie van de brug, worden ook de fietspaden op de brug over de E19 opnieuw aangelegd. Na deze werken is de fietssnelweg volledig klaar.

Situeringskaart Brusselsesteenweg Zemstsesteenweg

Timing en impact?

Verkeer in beide richtingen op versmalde rijstroken

Tijdens de werken aan de brug over de Zemstsesteenweg zal het verkeer op de Brusselsesteenweg in beide richtingen via versmalde rijstroken over de brug kunnen rijden. Fietsers kunnen steeds over een tweerichtingsfietspad rijden.

Contacteer ons bij vragen

Heeft u nog vragen in verband met dit project? Dan kan u contact opnemen met ons via de onderstaande kanalen.

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016/ 66 57 50
Website