Overslaan en naar de inhoud gaan

Proefopstelling: knip op rotonde aan afrit Loppem van E40

Proefopstelling: knip op rotonde aan afrit Loppem van E40

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E40
N397

Wat en waarom?

Files vanuit Loppem

Momenteel zijn er vaak files op de Autobaan en de Koning Albert I-laan (N397) , ter hoogte van de op- en afritten aan de E40. Met een proefopstelling op de noordelijke rotonde test Wegen en Verkeer of een knip de files op de Autobaan (N397) zal oplossen.

Beweging vanaf afrit E40 Loppem richting Brugge niet mogelijk

Door deze proefopstelling is het voor autoverkeer, vanaf de afrit Loppem van de E40, niet meer mogelijk om rechtstreeks naar Brugge te rijden via de noordelijke rotonde.
 
Zij volgen een korte omleiding via de zuidelijke rotonde. Op die manier moet verkeer vanuit Loppem geen voorrang meer geven aan verkeer komende van de afrit van de E40, op de noordelijke rotonde.

Klik op de knop rechtsboven om de omleiding via de zuidelijke rotonde en de knip op de noordelijke rotonde in detail te bekijken. Afbeeldingen Google Maps ©.

Timing en impact?

Proefopstelling 

De proefopstelling op de noordelijke rotonde start vanaf woensdag 10 november. Van zodra de situatie vergelijkbaar is met de nulmetingen, worden nieuwe tellingen uitgevoerd. Daarna wordt de opstelling aan de rotonde geëvalueerd.