Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke vernieuwing rijbaan en fietspad op Riemsterweg

Plaatselijke vernieuwing rijbaan en fietspad op Riemsterweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N745

Wat en waarom?

Verzakking wegwerken voor meer veiligheid en rijcomfort

Tussen de Papestraat en de Munieckstraat, worden de rijbaan en het fietspad plaatselijk opgebroken en vernieuwd. De fundering wordt vervangen om toekomstige verzakkingen te voorkomen. Vervolgens zal er nieuwe asfalt en beton geplaatst worden.

Mobiliteit Innovatief Aanpakken

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan het Vlaamse mobiliteitsbeleid. Met het project Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA, wil de overheid via kleine en gerichte ingrepen gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Meer weten over MIA? Surf naar www.vlaanderen.be/mia

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten maandag 28 augustus 2023 en duren een 2-tal weken. De aanpassingen worden in twee fases uitgevoerd; eerst aan de zuidelijke helft van de rijbaan, rijrichting Vlijtingen.

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Welke hinder kan u verwachten?

Voor voetgangers en fietsers

  • Fietsverkeer richting Kleine-Spouwen ondervindt geen hinder, fietsers richting Vlijtingen volgen de omleidingsroute via de Papestraat en Munieckstraat.
  • Voetgangers ondervinden geen hinder.

Voor gemotoriseerd verkeer

  • Gemotoriseerd verkeer van Vlijtingen naar Kleine-Spouwen blijft mogelijk aan een vertraagde snelheid van 50 km/uur. Doorgaand verkeer van Kleine-Spouwen naar Vlijtingen volgt een omleidingsroute via de Papestraat en Munieckstraat.
  • In de Papestraat en Munieckstraat, op de delen van het omleidingstraject, geldt eenrichtingsverkeer. Vanuit de Riemsterweg kan men dus niet de Munieckstraat indraaien.
  • In de Munieckstraat, tussen de kruising met de Papestraat en Riemsterweg, wordt tijdelijk een parkeerverbod ingevoerd.

Voor woningen en handelszaken

  • Alle woningen en handelszaken in de werfzone blijven bereikbaar.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier