Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke asfaltvernieuwing Rijksweg in Elen

Plaatselijke asfaltvernieuwing Rijksweg in Elen

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Weg

N78

Wat en waarom?

Nieuw asfalt voor meer verkeersveiligheid en rijcomfort

Het asfalt van de Rijksweg tussen de Heerstraat en de rotonde in Elen wordt vernieuwd. Eerst worden er freeswerken uitgevoerd. Erna volgt een nieuwe onderlaag op de rechterrijstroken en een volledig nieuwe toplaag in beide richtingen, met aansluitend nieuwe markeringen. Ook de parkeerstroken en fietspaden worden in die zone aangepakt. 

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten maandagavond 12 juni 2023 en duren 5 nachten. Om de verkeershinder te beperken worden de werken tussen 19.00 en 6.00 uur uitgevoerd.

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Welke hinder kan je verwachten?

  • Fietsers en voetgangers worden omgeleid langs de oostzijde over de Heerstraat richting de Langstraat.
  • Tussen 19.00 en 6.00 uur wordt doorgaand verkeer op de Rijksweg in beide richtingen omgeleid via de Stationsstraat, Burgemeester Henrylaan, Haagstraat en Kempenstraat.
  • Aan het kruispunt van de Stationsstraat (N749) met de Steenweg naar Neeroeteren (N757) worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Zo kan het verkeer ‘s nachts veilig en vlot doorstromen. 
  • Overdag kan doorgaand verkeer in de werfzone in beide rijrichtingen over één gefreesde rijstrook doorrijden. De parkeerzone is niet toegankelijk.
  • In de werfzone kan een parkeerverbod gelden.

De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan je route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier