Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke asfalteringswerken op 't Ei en de R8

Plaatselijke asfalteringswerken op 't Ei en de R8

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

E17
R8

Wat en waarom?

Er worden lokale asfalteringswerken uitgevoerd op ‘t Ei en op de R8 in Kortrijk. De toplaag en plaatselijk ook de onderlaag wordt verwijderd en vervangen door een nieuw wegdek in asfalt.  Ook de wegmarkeringen worden vernieuwd. 

Timing en impact?

De werken starten rond middernacht in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 oktober en duren tot 06u zondagochtend 25 oktober. Deze werken kunnen enkel doorgaan bij voldoende droog weer. In geval van hevige regen zullen de werken uitgesteld worden naar een andere datum. 

Hinder per locatie

‘t Ei
Ter hoogte van ‘t Ei wordt er gewerkt op de oprit richting Gent vanaf de rotonde aan de President Kennedylaan. Zowel de toplaag als de onderlaag worden weggefreesd en vernieuwd. Tijdens de werken moet het verkeer omrijden:

  • alle verkeer met bestemming Gent moet ‘t Ei oprijden via de oprit van het ziekenhuis AZ Groeninge, dan richting Frankrijk (Doornik/Rijsel) volgen en vervolgens de E17 blijven volgen richting Frankrijk tot aan de op- en afrit Aalbeke om daar een keerbeweging te maken richting Gent.   
  • verkeer komende van de N50 of de N323 met een andere bestemming dan Gent (Kortrijk centrum of de R8) kan via de oprit van het ziekenhuis zijn weg vervolgen. 

Op 't Ei zelf wordt de trage rijstrook ingenomen als veiligheidszone voor de arbeiders, materieel en werfverkeer. 

R8
Er worden ook plaatselijk herstellingswerken uitgevoerd aan het wegdek van de R8 Binnenring ter hoogte van het kruispunt met de N43 Gentsesteenweg, niet ver van ‘Den Hert’ (Newfoundland Memorial). Hier wordt enkel de toplaag vernieuwd. Verkeer blijft er doorgang behouden over 1 rijstrook in plaats van 2.