Overslaan en naar de inhoud gaan

Opwaardering oversteek Elleboogstraat - Schaapsdreef

Opwaardering oversteek Elleboogstraat - Schaapsdreef

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N50

Wat en waarom?

Aangezien deze oversteek kruist met de stedelijke fietsroute van de Stad Kortrijk, wordt een onveilige situatie gecreëerd voor de fietsers. Die moeten in de huidige toestand drie rijvakken kruisen om over te steken. Om deze verkeerssituatie het hoofd te bieden, wordt de oversteek opgewaardeerd door het plaatsen van een middenberm. Hierdoor worden de afslagstroken ingekort. Bovendien worden de fietspaden ter hoogte van het kruispunt rood gemarkeerd.

Timing en impact?

Twee fases

Fase 1 : 16 januari 2023 tot 6 februari 2023 (GESTART)

de kant van de Elleboogstraat

Fase 2 : 6 februari 2023 tot 24 februari 2023 (BINNENKORT)

de kant van de Schaapsdreef

Weinig hinder

De werken worden uitgevoerd met tijdelijke verkeerslichten met beurtelings verkeer. Er zal dus weinig hinder zijn voor het plaatselijk verkeer.

Deze werken maken deel uit van het fietsrelanceplan van de Vlaamse Regering. Dat plan wil de economie een boost geven na COVID-19, én wil meer Vlamingen op de fiets krijgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer verbetert daarom de fietsinfrastructuur langs een reeks gewestwegen. Op bepaalde plaatsen worden nieuwe of bredere fietspaden aangelegd, op andere locaties worden bestaande fietspaden comfortabeler gemaakt. De werken langs de Hoefijzerlaan worden deels met de herstelmiddelen van de Vlaamse Regering uitgevoerd.