Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken op N70 in Zwijndrecht tijdens herfstvakantie

Onderhoudswerken op N70 in Zwijndrecht tijdens herfstvakantie

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N70

Heropstart werken Polderstraat op 25 oktober

De gemeente Zwijndrecht zal op maandag 25 oktober de werken in de Polderstraat opnieuw opstarten. Meer info over die werken op de website van gemeente Zwijndrecht.

In de herfstvakantie, van zaterdagochtend 30 oktober tot en met zondagnacht 7 november 2021, voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit op de N70 tussen de Blancefloerlaan en Hof ter Rijen (Dorp West, Dorp Oost en Verbrandendijk) in Zwijndrecht. De N70 is tijdens deze periode volledig afgesloten voor doorgaand, gemotoriseerd verkeer

Wat en waarom?

Betonherstellingen op 16 locaties

Tijdens de onderhoudswerken herstellen we de betonverharding van de rijweg. In totaal zal er op 16 locaties gewerkt, op sommige plaatsen gaat het om kleinere herstellingen, maar op een aantal plekken moeten we ook hele betonplaten over de volledige breedte van de rijweg vervangen.

Vrijdagavond 29 oktober starten we met het plaatsen van de nodige werfsignalisatie en omleidingsborden, die geldt vanaf zaterdagochtend 6u. Van zaterdag 30/10 tot en met dinsdag 2/11 breken we de slechte stukken beton op de verschillende locaties uit. Op woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 november gaan we betonneren. Tijdens de laatste dagen zal u weinig activiteit op de werf zien, omdat het nieuwe beton dan aan het uitharden is.

Om schade (en tijdrovende herstellingen achteraf) te vermijden, is het belangrijk om de pas aangelegde betonverharding niet te betreden, ook als je te voet of met de fiets bent, zodat er geen sporen in het zachte beton gedrukt worden.

Opgelet: deze werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer kan de planning dus nog wijzigen.

Timing en impact?

Werken tijdens schoolvakantie

De werken zullen grote hinder met zich meebrengen. Daarom worden al deze herstellingen nu gebundeld en plannen we dit bewust in tijdens een schoolvakantie, wanneer het traditioneel iets rustiger is op de weg. De planning werd ook afgestemd met De Lijn, die sowieso een tramonderbreking gepland had in de vakantie, voor de werken op de Blancefloerlaan.

Ook Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, maakt van de schoolvakantie gebruik om enkele noodzakelijke werken op de Blancefloerlaan uit te voeren. Alle info over de werken van Lantis lees je op de website www.oosterweelverbinding.be.

Verkeerssituatie tijdens de werken

Doorgaand verkeer

Tijdens de betonherstellingen is de N70 van zaterdagochtend 30/10 om 6u tot en met zondagnacht 7/11 afgesloten in beide richtingen tussen de rotonde aan de Blancefloerlaan en de rotonde aan de Krijgsbaan. Het doorgaande verkeer tussen Antwerpen en Beveren rijdt in beide richting om via de E17. Van Zwijndrecht naar Antwerpen (en omgekeerd) rijdt u via de E17 of de Beatrijslaan.

De bedrijventerreinen Baarbeek, Westpoort, Borgerweert en de Carrefoursite zijn in deze periode enkel bereikbaar via de autosnelweg E17 (eventueel de keerbrug in Kruibeke) en de afrit Zwijndrecht. Voor de bedrijven in de zone van Neerbroek -  Polderstraat - Molenstraat werd beslist om de knip van de Neerstraat uitzonderlijk open te stellen in die periode, zodat zij bereikbaar blijven.

N70 Zwijndrecht_omleidingsplan

Lokaal verkeer

Voor het lokale verkeer in Zwijndrecht worden korte omleidingroutes binnen Zwijndrecht voorzien. U kan de N70 kruisen aan de Statiestraat – Richard Orlentstraat (asfaltstuk). Let op, door werken van de gemeente in de Polderstraat, zal de Suikerdijkstraat doodlopend zijn. Bestemmingsverkeer voor Suikerdijkstraat en Windeweg kan de N70 kruisen aan de Suikerdijkstraat-Burchtsestraat om zijn bestemming te bereiken, maar het is niet mogelijk om via de Suikerdijkstraat de wijk Neerbroek te bereiken.

De knip in de Melselstraat, de Neerstraat en de JB Tassynsstraat worden tijdens deze werken tijdelijk opgeheven.

Fietsers kunnen in beide richtingen langs de N70 blijven rijden. Er wordt niet aan de fietspaden gewerkt.

Openbaar vervoer: trams en bussen van De Lijn

Tijdens het allerheiligenweekend van 30 oktober tot en met 1 november

 • Geen trams naar linkeroever en ook de premetrostations Opera, Meir, Groenplaats en F. Van Eeden zullen niet bediend worden. De lijnen 3, 5, 9 en 15 worden op rechteroever omgeleid.
 • Buslijn 36 rijdt tussen linker- en rechteroever, en bedient uitzonderlijk ook P+R Linkeroever.
 • Buslijnen 81-82-83-84-85 eindigen aan P+R Melsele.
 • Buslijn 87 wordt omgeleid (niet via het centrum van Zwijndrecht) en zal pendelen tussen P+R Melsele en Linkeroever.
 • De Zwijndrechtbus volgt een aangepaste route met een frequentie van 15 à 20 minuten. Ze rijdt van de kerk in Burcht via haar normale route naar het kruispunt met de N70. Aan de Van Roeyenstraat draait ze rechtsaf op de N70 en terug rechts naar de Statiestraat - Pastoor Coplaan om daar de haltes van De Lijn te bedienen tot aan de kerk van Burcht.

Van 2 november tot en met 7 november

 • Tramlijnen 5, 9 en 15 rijden weer volgens de normale dienstregeling tot aan het eindpunt P+R Linkeroever.
 • Tramlijn 3 heeft tijdelijk ook eindhalte aan P+R Linkeroever.
 • Buslijnen 81-82-83-84-85 eindigen aan P+R Melsele.
 • Buslijn 87 wordt omgeleid (niet via het centrum van Zwijndrecht) en zal pendelen tussen P+R Melsele en Linkeroever. 
 • De Zwijndrechtbus volgt een aangepaste route met een frequentie van 15 à 20 minuten. Ze rijdt van de kerk in Burcht via haar normale route naar het kruipunt met de N70. Aan de Van Roeyenstraat draait ze rechtsaf op de N70 en terug rechts naar de Statiestraat - Pastoor Coplaan om daar de haltes van De Lijn te bedienen tot aan de kerk van Burcht.

Vanaf 8 november rijden alle bussen en trams opnieuw volgens de vaste dienstregeling.

Meer informatie over de gewijzigde dienstregeling van de trams en bussen en een routeplanner vindt u op de website van De Lijn.

Openbaar vervoer: trein

Van 30 oktober t.e.m. 7 november gaat Infrabel verder met de vernieuwing van de infrastructuur ter hoogte van Antwerpen. Er wordt gewerkt aan de seininrichting in Sint-Niklaas en Beveren. Daardoor is het treinverkeer in Zwijndrecht aangepast tijdens deze periode.
Alle info over de werken aan het spoor en alternatieve reisroute op de website van de NMBS.

Toegankelijkheid woningen en bedrijven in de werfzone

Woningen, bedrijven en handelszaken langs de N70 zijn tijdens de herfstvakantie moeilijker bereikbaar met de auto. De woningen langs de Verbrandendijk met huisnummers 24-74 en 17-51 zijn niet bereikbaar met de wagen.  Ook de woningen/bedrijven die zich net ter hoogte van een te herstellen betonplaat bevinden, zijn tijdelijk niet bereikbaar. Te voet of met de fiets blijft iedereen wel steeds bereikbaar. Parkeer uw auto bij voorkeur in de dichtstbijzijnde zijstraat en leg het laatste stukje te voet af.

Bestemmingsverkeer langs de N70

 • Beversebaan huisnummers 68-120 en 79-141 en Dorp West huisnummers 120-130 en 145-153 bereikbaar vanaf de Krijgsbaan
 • Dorp West huisnummers 60-118 en 71-125 bereikbaar via Hof ter Rijen of F.de Deckerstraat
 • Dorp West huisnummers 2-54 en 1-65 bereikbaar via Statiestraat of Richard Orlentstraat of Sint-Annaboomstraat
 • Dorp Oost huisnummers 2-42 en 1-39 bereikbaar via Statiestraat of Richard Orlentstraat of Sint-Annaboomstraat
 • Dorp Oost huisnummers 58-98 en 53-81 bereikbaar via Constant van Goeystraat
 • Verbrandendijk huisnummers 4-22 en 1-15 bereikbaar via Constant van Goeystraat
 • Verbrandendijk huisnummers 76-122 en 53-97 bereikbaar via Burchtsestraat
 • Verbrandendijk huisnummers 126-152 bereikbaar via Blancefloerlaan

Voor uw eigen veiligheid en die van onze arbeiders, vragen we u om zo weinig mogelijk door de werfzone te rijden, zeker overdag. Ook voor een vlot verloop van de werken is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk auto’s op de N70 rijden. Plaats uw auto bij voorkeur in één van de zijstraten buiten de werfzone en ga het laatste stukje te voet.

Let op: bovenstaande info is onder voorbehoud. Het kan zijn dat uw bereikbaarheid verandert als tijdens de onderhoudswerken blijkt dat grotere delen van de betonplaten aan vervanging toe zijn of dat we op extra locaties herstellingen moeten uitvoeren. Houd de werfsignalisatie ter plaatse in de gaten en volg de instructies van de werfleiding op.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Bereikbaarheidsadviseur Wegen en Verkeer Antwerpen
Telefoon
0468 03 53 84
E-mail

Contactformulier