Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken op E403 in Aalbeke

Onderhoudswerken op E403 in Aalbeke

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E403

Wat en waarom?

We doen herstellingswerken op de E403 (net voorbij het complex in de richting van Doornik) in beide rijrichtingen. We herstellen de overgang tussen doorlopend gewapend beton en asfalt over de volledige wegbreedte.

 

Timing en impact?

De voorbereidende werken starten op dinsdag 4 mei en duren vermoedelijk 5 dagen. aansluitend starten de herstellingswerken. Om de duurtijd van de werken te beperken zal de aannemer 7 dagen op 7 en dag en nacht doorwerken. 

Voorbereidende werken

Op dinsdag 4 mei begint de aannemer eerst met voorbereidende werken in de middenberm om de doorsteken naar het andere rijvak mogelijk te maken. Die voorbereidende werken zullen vermoedelijk 5 dagen in beslag nemen.

Tijdens de voorbereidende werken wordt in beide richtingen de linkerrijstrook ingenomen (richting Doornik is dit enkel buiten de spitsuren). 

Herstellingswerken

Aansluitend op de voorbereidende werken volgen de eigenlijke herstellingswerken waarbij over de volledige breedte van de rijweg de overgang tussen doorlopend gewapend beton en asfalt wordt hersteld.

Er wordt gestart op de rijrichting Doornik. 
Het verkeer richting Brugge blijft op het eigen rijvak rijden maar moet over 1 rijstrook. Het verkeer richting Doornik wordt via de doorsteken op de andere rijrichting gebracht en heeft ook 1 rijstrook ter beschikking. 

Aansluitend werken we op de andere rijrichting, waarbij dan het verkeer richting Brugge de doorsteek moet nemen.

Opgelet: verkeer komende van de E17 moet vlak voor de werf invoegen op de E403. Hierdoor kunnen er files ontstaan. 

De afrit van de E17 aan het complex Aalbeke is afgesloten komende van Frankrijk richting Doornik. De omleiding staat aangeduid en verloopt via de 3 lussen van het klaverblad. 

Om de veiligheid van de arbeiders en weggebruikers te garanderen geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u in de werfzone

Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt ernstige verkeershinder in de rijrichting Doornik die zelfs een weerslag kan hebben op de E17 (omwille van de nabijheid van het complex Aalbeke). Ook in de richting Brugge kan er filevorming zijn, zeker tijdens de ochtendspits.