Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken op de IJzerlaan

Onderhoudswerken op de IJzerlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N35

Wat en waarom?

Nieuwe asfaltlaag over volledige rijbaan

De rijbaan van de IJzerlaan (N35) tussen huisnummer 15 en de kruising met de Koning Albertstraat (N369) (Gasthuisstraat huisnummer 1) is op verschillende plaatsen beschadigd. Wegen en Verkeer zal daarom het huidige wegdek van de IJzerlaan/Gasthuisstraat plaatselijk opbreken en voorzien van een nieuwe, comfortabele asfaltlaag. Tijdens de werken wordt de hele rijbaan aangepakt, inclusief het fietspad.

 

Timing en impact?

Werfzone een week afgesloten

Volgens de huidige planning starten de werken op maandag 9 augustus om 07u00 en eindigen ze op vrijdag 13 augustus om 17u00. Tijdens deze periode zijn de werfzone en de zijstraten van de werfzone afgesloten voor het verkeer. Het kruispunt met de Koning Albertstraat (N369) blijft wel toegankelijk.

Omleiding voor auto’s en vrachtverkeer

  • Het auto- en vrachtverkeer volgt een omleiding via de E40
    • Het verkeer vanuit Veurne volgt de Diksmuidse Weg (N355) tot aan de E40/A18 (oprit 3 - Nieuwpoort-Diksmuide) en neemt de afrit 4 - Middelkerke-Diksmuide om via de Diksmuidestraat (N369) de omleiding verder te zetten. 
    • Het verkeer vanuit Kortemark volgt de Oostendestraat (N369) tot aan de E40/A18 (oprit 4 - Middelkerke-Diksmuide) en neemt de afrit 3 -- Nieuwpoort-Diksmuide om via de Diksmuidse Weg (N355) de omleiding verder te zetten.
    • Ook het verkeer komende vanuit Ieper volgt de Oostendestraat tot aan E40/A18 oprit 4
Omleiding vrachtverkeer N35 Diksmuide

Omleiding voor fietsers

  • Als fietser volg je de Generaal Baron Jacquesstraat om via het centrum van Diksmuide de werfzone te passeren.
Omleiding fietsers N35 Diksmuide

Hinder voor bewoners van de werfzone

  • Tijdens de werken is de werfzone niet toegankelijk met de wagen. De bewoners van de werfzone moeten daarom van 9 augustus tot en met 13 augustus in een van de zijstraten parkeren.