Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken op de Doornikserijksweg/IJzeren Bareel

Onderhoudswerken op de Doornikserijksweg/IJzeren Bareel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Weg

N50

UPDATE 16/6/2021Op deze pagina stond te lezen dat de onderhoudswerken van Wegen en Verkeer nog in de zomer van 2021 zouden starten. Die timing is veranderd. Er is nog geen aannemer gekozen om de werken uit te voeren. Het is dus nog niet zeker wanneer er een eerste spade in de grond kan. Zodra we meer weten, leest u dat op deze pagina. 

Wat en waarom?

Structureel onderhoud van de N50

Wegen en Verkeer en nutsmaatschappijen Fluvius, De Watergroep, Aquafin, Proximus en Telenet plannen werken op de Doornikserijksweg/IJzeren Bareel N50 op het grondgebied van Spiere-Helkijn. Naast de vernieuwing van alle nutsleidingen in het projectgebied wordt ook het wegdek volledig vernieuwd. 

 

Timing en impact?

Verschillende projecten gepland

Naast de werken van Wegen en Verkeer worden er nog projecten uitgevoerd op de N50. Een overzicht:

  • Van begin maart tot de zomer van 2021 werkt de Service Public de Wallonie (SPW) op de N50 tussen de de Rue de Bailleul en de grens met Vlaanderen. Tijdens die werken wordt de N50 in beide richtingen afgesloten tussen de grens met Vlaanderen en de rotonde aan de Rue Royale (N353). Er wordt een omleiding voor het verkeer aangeduid. Meer informatie vindt u hier op de website van SPW. 
  • Vanaf 29 maart voeren de nutsmaatschappijen voorbereidende werken uit op het grondgebied van Spiere-Helkijn. Deze werken zorgen voor weinig hinder voor het verkeer.

Het is nog niet zeker wanneer de werken van Wegen en Verkeer van start gaan. Er is nog geen aannemer gekozen om de werken uit te voeren. Zodra we alle details weten over de timing en hinder, leest u dat op deze webpagina.