Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken op Assesteenweg

Onderhoudswerken op Assesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N285

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit aan het wegdek op de Assesteenweg (N285), tussen het kruispunt met de Statiestraat en het kruispunt met de Ternatstraat en de Lombeekweg. De werken worden uitgevoerd op 27 en 28 mei.

Wat en waarom?

Nieuwe asfaltlaag en herstellingen verzakkingen

Op de Assesteenweg, tussen het kruispunt met de Statiestraat en het kruispunt met de Ternatstraat en de Lombeekweg, wordt het wegdek hersteld. De verzakkingen worden hersteld, er wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht en waar nodig wordt ook de fundering van het wegdek hersteld.

Timing en impact?

Uitvoering overdag afhankelijk van maatregelen

De herstellingswerken worden uitgevoerd op 27 en 28 mei. Toch is het mogelijk dat de planning van de werken kan veranderen. Door de coronamaatregelen is het niet steeds mogelijk om materiaal te verkrijgen bij de centrale. Wanneer de coronamaatregelen nog gelden en de verkeersintensiteiten nog lager zijn dan in normale omstandigheden, vinden de werken overdag plaats. Als de maatregelen opgeheven zijn, worden de werken 's nachts uitgevoerd tussen 20 uur en 6 uur.

Omleidingen voor autoverkeer

De Assesteenweg blijft steeds bereikbaar in de rijrichting van Edingen. Zo kan de spoorwegovergang normaal functioneren. Het is mogelijk dat de spoorwegovergang voor korte duur versperd is door de manoeuvres van werfmachines. Het reguliere verkeer moet de overweg steeds vrij laten.

Verkeer in de richting van Asse wordt omgeleid via de Terlindestraat, de Sterrelaan om vervolgens via de Statiestraat opnieuw de N285 te vervoegen. De aansluitende straten Peter Benoitstraat, Lombeekweg en Ternatstraat zullen gedurende deze werken afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze aansluitende straten worden omgeleid via de Statiestraat en de Neerveldlaan of via Kapelleveld en de Kerkstraat.

Parkeerverbod tijdens werken

Gedurende deze werken zal er een parkeerverbod gelden. Opritten van bepaalde woningen kunnen tijdelijk onbereikbaar zijn gedurende de uithardingsperiode van 24 uur. Voor bewoners van Assesteenweg 159 tot en met 205 geldt dit op 27 mei (in de richting van Asse). Voor bewoners van Assesteenweg 150 tot en met 200 geldt dit op 28 mei (in de richting van Edingen).