Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken Leonardtunnel : koker buitenring (richting Zaventem) afgesloten

Onderhoudswerken Leonardtunnel : koker buitenring (richting Zaventem) afgesloten

Algemeen Overzicht

Status

Binnenkort

Weg

E411

Het Agentschap Wegen en Verkeer is volop bezig met het systematisch renoveren van de Leonardtunnel. Onder meer de hoogspanningsinstallatie van de tunnel wordt volledig vernieuwd. In augustus worden de transformatoren en de hoogspanningskabel die de stroom naar de tunnel voert, vervangen.  Het agentschap voert de ingreep uit in het weekend, om de verkeershinder te beperken. 

Wat en waarom?

In het voorjaar van 2020 gebeurde al een groot deel van de vernieuwing van de hoogspanningsinstallatie, zonder veel hinder voor de weggebruikers. Voor het vervangen van de transformatoren en de hoogspanningskabel is het echter noodzakelijk dat de tunnelkoker van de buitenring (richting Zaventem) wordt afgesloten. De hoogspanningskabel bevindt zich immers in een kabelgoot langs de rijweg van die koker. Om de vervanging veilig en vlot te kunnen uitvoeren, moet de volledige rijweg ingenomen worden. 

De werken zullen gepaard gaan met een omleiding voor het verkeer dat vanuit Waterloo komt en richting Zaventem wil rijden:

omleiding buitenring via jezus-eik

Timing en impact?

Verkeershinder in Jezus-Eik aan op- en afrittencomplex E411

Vanaf vrijdagavond 7 augustus om 21u tot maandagochtend 10 augustus om 5u wordt de tunnelkoker van de buitenring (niveau -2) richting Zaventem volledig afgesloten. Verkeer op de Brusselse ring dat richting Zaventem rijdt, wordt de E411 richting Namen opgestuurd en moet keren over de brug van Jezus-Eik. Daardoor zal er in de buurt van het op- en afrittencomplex, zowel op de snelweg als op de aansluitende wegen zoals de Kersenbomenlaan, de Brusselsesteenweg (N4) en de Welriekende Dreef, tijdens het weekend af en toe hinder zijn. Wanneer er file staat aan de afrit van Jezus-Eik / Hoeilaart, kunnen automobilisten ook doorrijden naar het volgende op- en afrittencomplex (nr. 3, Overijse / Terhulpen), om daar een keerbeweging te maken (ook via de afrit en de oprit). Voor het verkeer op de Brusselse ring dat richting Waterloo rijdt, is er geen hinder.