Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken aan rotonde Bergensesteenweg ter hoogte van Lotstraat

Onderhoudswerken aan rotonde Bergensesteenweg ter hoogte van Lotstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Weg

N6

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit aan de rotonde op de Bergensesteenweg, ter hoogte van de Lotstraat in Sint-Pieters-Leeuw. De werken worden uitgevoerd vanaf maandag 7 tot en met vrijdag 11 september.

Wat en waarom?

Opvangrooster: regenwater versneld afvoeren

Op de rotonde van de Bergensesteenweg, ter hoogte van de Lotstraat, plaatsen we een groot regenwater-opvangrooster. Dat rooster zal bij hevig onweer regenwater sneller afvoeren.

Daarnaast wordt er op de Jan Baptist Wautersstraat, ter hoogte van de onverharde weg, een aquadrain geplaatst. Zo beperken we de watertoevoer op de gewestweg.

Timing en impact?

Beperkte toegankelijkheid rotonde

De herstellingswerken worden uitgevoerd vanaf maandag 7 september tot en met vrijdag 11 september. 

De weg blijft tijdens de werken steeds open, maar er zal vooral veel hinder zijn op maandag 7 en dinsdag 8 september. We beperken de hinder voor de omgeving zo veel mogelijk door de beide werken afzonderlijk uit te voeren. Tijdens de werken en de uithardingsperiode van 3 dagen, is de rotonde slechts beperkt toegankelijk. Tijdens deze uithardingsperiode is de rotonde moeilijker toegankelijk voor langere voertuigen.

De Bergensesteenweg zal in beide rijrichtingen beschikbaar zijn, met een rijstrook per rijrichting. Wegen en Verkeer vraagt om u te houden aan de nodige snelheidsbeperkingen en bij grote verkeersdrukte hoffelijk te rijden en te ritsen waar nodig.