Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken aan rotonde Bergensesteenweg ter hoogte van Lotstraat

Onderhoudswerken aan rotonde Bergensesteenweg ter hoogte van Lotstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Weg

N6

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit aan de rotonde op de Bergensesteenweg, ter hoogte van de Lotstraat in Sint-Pieters-Leeuw. De werken worden uitgevoerd tussen 8 en 10 juni.

Wat en waarom?

Opvangrooster: regenwater versneld afvoeren

Op de rotonde van de Bergensesteenweg, ter hoogte van de Lotstraat, plaatsen we een groot regenwater-opvangrooster. Dat rooster zal bij hevig onweer regenwater sneller afvoeren.

Daarnaast wordt er op de Jan Baptist Wautersstraat, ter hoogte van de onverharde weg, een aquadrain geplaatst. Zo beperken we de watertoevoer op de gewestweg.

Timing en impact?

Beperkte toegankelijkheid rotonde

De herstellingswerken worden uitgevoerd tussen 8 en 10 juni. Toch is het mogelijk dat de planning van de werken kan veranderen. Door de coronamaatregelen is het niet steeds mogelijk om materiaal te verkrijgen bij de centrale.

De weg blijft tijdens de werken steeds open maar hinder is mogelijk. Dat hangt af van de verkeersintensiteiten en het verdere verloop van de coronacrisis. We beperken de hinder voor de omgeving zo veel mogelijk door de beide werken afzonderlijk uit te voeren. Tijdens de werken en de uithardingsperiode van 3 dagen, is de rotonde slechts beperkt toegankelijk. Doordat de toegang beperkt is, is de rotonde moeilijker toegankelijk voor langere voertuigen.

De Bergensesteenweg zal in beide rijrichtingen beschikbaar zijn, met een rijstrook per rijrichting. Wegen en Verkeer vraagt om u te houden aan de nodige snelheidsbeperkingen en bij grote verkeersdrukte hoffelijk te rijden en te ritsen waar nodig.