Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken aan Koning Albertstraat in Walem

Onderhoudswerken aan Koning Albertstraat in Walem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N1

Vanaf 16 augustus voorziet het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een volledige opbraak van de klinkerverharding en de nieuwe opbouw van asfalt in de Koning Albertstraat (N1) in Walem, Mechelen, tussen de Kerkhofstraat en de Muskenstraat. De werken duren tot en met woensdag 31 augustus. Gedurende de gehele periode is de N1 tussen de Kerkhofstraat en de Muskenstraat niet toegankelijk voor autoverkeer, woningen en winkels zijn dus ook niet bereikbaar met de wagen. Dat zal gepaard gaan met de nodige hinder. 

Wat en waarom?

Opbraak klinkerverharding en vernieuwing asfalt

In de Koning Albertstraat wordt de klinkerverharding opgebroken en vervangen door asfalt tussen de Kerkhofstraat en de Muskenstraat. De Kerkhofstraat is tijdens de werken niet bereikbaar vanuit de Koning Albertstraat. De verharding is op verschillende plaatsen verzakt. Er is eveneens sprake van spoorvorming. Om de verkeersveiligheid te garanderen, is herstel van het wegdek noodzakelijk.

Timing en impact?

Geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werken is er in de Koning Albertstraat geen doorgang mogelijk voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via de E19. 

omleiding E19

Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de werken. 

Bewoners en handelaars

Gedurende de periode van 16 augustus tot 31 augustus is de werfzone niet bereikbaar met de wagen. Bewoners parkeren hun auto dus best in een omliggende straat. Woningen en winkels blijven uiteraard steeds te voet bereikbaar. 

De bevoorrading van handelszaken kan gedurende de werken niet via de werfzone verlopen. Heb je een handelszaak? Dan kan je contact opnemen met de aannemer Soga NV om te bespreken hoe de bevoorrading van jouw zaak zal verlopen. David Rombaut (0499/64 34 98) helpt je verder. 

De afvalophaling blijft doorlopen volgens de ophaalkalender. Zet jouw vuilniszak buiten zoals gewoonlijk. De aannemer zal de vuilniszakken in de werfzone verzamelen. 

De Lijn

De werken zullen ook een invloed hebben op de dienstverlening van De Lijn. Kijk voor de aangepaste rijroute en dienstregeling van De Lijn op de affiches aan de bushalte of op www.delijn.be/omleidingen.

Asfaltwerken zijn weersgevoelig. De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.