Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud snelweg in Walshoutem tot aan de Waalse grens

Onderhoud snelweg in Walshoutem tot aan de Waalse grens

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beƫindigd

Plaats

Weg

E40

Wat en waarom?

Meer rijcomfort en minder geluidshinder

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant asfalteringswerken op de E40 in Landen tussen de twee gewestgrenzen met Walloniƫ. Over een afstand van 3,3 kilometer voeren we ter hoogte van Walshoutem en het op- en afrittencomplex van Landen lokale herstellingen uit aan het betonnen wegdek. Na de herstellingen aan het beton leggen we een laag asfalt over het beton. Ook de pechstrook krijgt een nieuwe asfaltverharding. Na de werken is het er comfortabeler rijden en is er ook minder geluidsoverlast voor de direct omwonenden van de snelweg.

Timing en impact?

Gefaseerde uitvoering vanaf 5 juni

De werken starten op maandag 5 juni en duren een maand. We voeren de asfalteringswerken uit in 3 fasen om de hinder te beperken:

  • Fase 1: we verwijderen in beide richtingen op de pechstrook de onderlaag van het asfalt en vervangen deze door een nieuwe laag. 
  • Fase 2: we leggen een nieuwe toplaag asfalt aan op de midden- en linkerrijstrook in beide richtingen en renoveren de doorsteken in de middenberm. 
  • Fase 3: we leggen een nieuwe toplaag asfalt aan op de pechstrook en de rechterrijstrook in beide richtingen. 

Snelweg en op-en afrittencomplex blijven open

Tijdens de werken blijft het op- en afrittencomplex Landen open met verkorte opritten. De snelwegparking Landen is gedurende de werken afgesloten, want de aannemer gebruikt deze als stockageruimte. Het verkeer kan de werfzone steeds blijven passeren:

  • Fase 1: werken op de pechstrook en rechterrijstrook in beide richtingen. Het verkeer rijdt over de midden- en linkerrijstrook. 
  • Fase 2: werken op de midden- en linkerrijstrook in beide richtingen. Het verkeer rijdt over versmalde rijstroken op de rechterrijstrook en de pechstrook. 
  • Fase 3: in beide richtingen werken op de pechstrook en rechterrijstrook, met gedeeltelijke inname van het middenvak. Het verkeer rijdt over de linkerrijstrook.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier