Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud bruggen knooppunt Groot-Bijgaarden

Onderhoud bruggen knooppunt Groot-Bijgaarden

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

E40
E19
R0

Wat en waarom?

Onderhoudswerken en vernieuwen van voegen 

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant onderhoudswerken aan het complex Groot-Bijgaarden aan de Brusselse ring (R0). Twee bruggen krijgen een grondige opknapbeurt om het rijcomfort te verhogen.

  • Brug voor het verkeer dat vanuit Halle (via de binnenring) komt en de E40 richting Gent neemt: we vernieuwen de voegen en leggen een nieuwe laag asfalt. Zie groene aanduiding op de kaart.
  • Brug van de Brusselse ring (R0) over de E40 in beide richtingen (binnen- en buitenring): we vernieuwen de voegen, passen de betonnen veiligheidsstootbanden aan en vernieuwen de afvoerbuizen van de riolering. Zie oranje aanduiding op de kaart.✅ Reeds uitgevoerd.

Timing en impact?

Onderhoudswerken brug vanuit Halle via binnenring naar E40 richting Gent vanaf donderdag 5 oktober (22u.) 2023

In oktober wordt er vanaf donderdagavond 5 oktober (22u) tot en met maandagochtend 23 oktober (5u) overdag en 's nachts gewerkt aan het herstel van de voegen en veiligheidsstootbanden van de brug voor het verkeer dat vanuit Halle (via de binnenring) komt en de E40 richting Gent neemt. De brug krijgt ook een nieuwe laag asfalt. Zie groene aanduiding op de kaart. 

De aannemer werkt in totaal twee weken op de lus van het knooppunt in Groot-Bijgaarden. Daarbij sluit hij donderdagavond 5 oktober de werfzone af vanaf 22u. tot en met maandagochtend 9 oktober (5u). Aansluitend wordt er in de week vanaf maandagavond 9 oktober enkel 's nachts verder gewerkt tussen 22u en 5u 's ochtends. Op vrijdagavond 13 oktober (22u) wordt de lus opnieuw afgesloten tot maandagochtend 16 oktober (5u). Deze onderhoudstrein loopt nog een week verder tot en met maandagochtend 23 oktober voor de start van de ochtendspits (5u). Nadien zijn alle werken achter de rug.

Verkeer vanuit binnenring Halle (R0) richting Oostende/Gent (E40) volgt een omleiding op weekdagen 's nachts en tijdens 3 weekends overdag

Het verkeer vanuit de Brusselse binnenring (R0) uit Halle richting E40 Oostende/Gent volgt tijdens alle afsluitingen in het weekend overdag en in de week 's nachts een korte omleiding naar de afrit 10 in Asse (N9) en maakt daar een keerbeweging via deze op- en afrit richting E40. Tijdens de weekdagen kan het verkeer overdag gewoon de lus richting E40 Oostende/Gent gebruiken. De aannemer legt dan betonnen vloerplaten over de vernieuwde voegen.

Overzicht planning

Volledige weekendafsluitingen telkens van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 5u - keerbeweging via afrit 10 aan op-en afritten Asse (N9)
Weekdagen enkel werken 's nachts tussen 22u en 5u 's ochtends - overdag is de rijweg beschikbaar

  • Start afsluiting voorbereidende werken: Donderdagavond 5 oktober (22u) tot en met vrijdagochtend 6 oktober (5u): werfzone volledig afgesloten
  • Vrijdagavond 6 oktober (22u) tot en met maandagochtend (5u) 9 oktober: werfzone volledig afgesloten
  • Vrijdagavond 13 oktober (22u) tot en met maandagochtend (5u) 16 oktober: werfzone volledig afgesloten
  • Vrijdagavond 20 oktober (22u) tot en met maandagochtend (5u) 23 oktober: werfzone volledig afgesloten

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier