Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud brug Brusselsesteenweg over E19

Onderhoud brug Brusselsesteenweg over E19

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N1

UPDATE 22/4/2022: Eerst stond op deze pagina te lezen dat de werken zouden starten in april 2022, maar deze timing is niet gehaald. Omwille van leveringsproblemen van het materiaal zouden de werken pas eind mei 2022 van start gaan. Zodra we een concrete startdatum hebben, leest u dat op deze pagina.

Wat en waarom?

Nieuw wegdek en leuningen voor snelwegbrug

Het Agentschap Wegen en Verkeer geeft de brug van de Brusselsesteenweg (N1) over de E19 een onderhoud. Zowel het wegdek als de leuningen van de brug worden vernieuwd. In 2020 vernieuwde Wegen en Verkeer ook al de nabijgelegen brug over de Zemstsesteenweg.

IN KAART

Klik op de groene knop om de aanklikbare kaart te bekijken. De groene zone is al uitgevoerd, de oranje volgt in 2022.

Timing en impact?

Werken vanaf eind mei 2022

Een concrete timing voor deze werken is er nog niet. Volgens de huidige planning starten ze eind mei 2022. Zodra we een startdatum weten, leest u dat op deze webpagina. 

Verkeershinder

  • Op de Brusselsesteenweg (N1) verwachten we weinig hinder voor het verkeer. Het autoverkeer op de brug moet over versmalde rijstroken rijden, maar er blijft altijd (net als nu het geval is) één rijstrook in elke richting beschikbaar. 
  • Op de snelweg (E19) zal er enkele nachten beperkte hinder zijn. Tijdens het plaatsen van nieuwe leuningen, moet het verkeer op de snelweg onder de brug over versmalde rijstroken. Dit gebeurt 's avonds en 's nachts zodat de hinder beperkt blijft.

 

 

Vragen over deze werken?

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Website