Overslaan en naar de inhoud gaan

Nutswerken en heraanleg fietspaden op Westkapelse Steenweg

Nutswerken en heraanleg fietspaden op Westkapelse Steenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N376

Wat en waarom?

Nutswerken en aanleg nieuwe fietspaden

Op 16 augustus starten de voorbereidende nutswerken op de N376 Westkapelse Steenweg in Brugge, ter hoogte van de Zelzatebrug richting Dudzele. De nutsmaatschappijen zullen er, over een afstand van 120 meter, de bestaande waterleidingen en huisaansluitingen vervangen. Daarna legt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nieuwe, verhoogde fietspaden aan. Deze nieuwe fietspaden moeten het traject voor de fietser comfortabeler en veiliger maken. AWV zal deze nieuwe fietspaden aanleggen in beide richtingen.

 

 

De werken richting Dudzele zijn afgerond. De werken aan de zijde richting Knokke herstarten op maandag 13 februari 2023.

Timing en impact?

Doorgaand verkeer beurtelings mogelijk

De nutswerken starten op 16 augustus en zullen zo’n vier weken duren. Vanaf 19 september start AWV op dezelfde plek met de vervanging van de huidige fietspaden door de verhoogde variant. Het einde van de werken wordt tegen eind maart 2023 verwacht, op voorwaarde dat de weersomstandigheden AWV gunstig gezind zijn.

Hinder voor het verkeer
  • Zowel tijdens de nutswerken als tijdens de eigenlijke werken zullen tijdelijke verkeerslichten worden geplaatst zodat automobilisten en fietsers beurtelings in beide richtingen kunnen doorrijden.