Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe rijweg voor Meerlaan

Nieuwe rijweg voor Meerlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N462

Wat en waarom?

We starten op maandag 24 augustus 2020 met herstellingswerken in de Meerlaan te Zottegem. Er wordt gewerkt tussen de Hoogstraat en de Zuidstraat. Gedurende 4 dagen gaat de rijweg dicht om een nieuwe toplaag aan te brengen en de greppels te vernieuwen. Als de werken vlot gaan en er goed weer is, moeten alle werken op donderdag 27 augustus achter de rug zijn.

Timing en impact?

Omleidingen

De weg gaat de hele duur van de werken dicht voor alle weggebruikers. Iedereen moet een omleiding volgen:

De fietsers zullen in beide richtingen worden omgeleid via de Zuidstraat. De voetpaden blijven wel open voor de voetgangers.

Het doorgaand verkeer (-3,5 ton):

  • vanuit Erwetegem richting Zottegem centrum rijdt om via Tweekerkenstraat, Godveerdegemstraat, Broeder Mareslaan, Laurens De Metsstraat, Grensstraat, Noordstraat, rondpunt, Graaf van Egmontstraat, Kasteelstraat, Molenkouter, St-Andriessteenweg.
  • vanuit Strijpen rijdt om via Molenkouter, Kasteelstraat, Neerhofstraat, Laurens De Metsstraat, Broeder Mareslaan, Godveerdegemstraat, Jasmijnstraat en Tweekerkenstraat

Het zwaar verkeer (+3,5 ton) wordt in beide richtingen omgeleid via Beugelstraat richting Velzeke en zo via N46 Provinciebaan naar de N42 Europaweg.

 

Lokale bereikbaarheid

De bewoners in de Meerlaan en Atheneumstraat hebben gedurende de hele werfperiode geen toegang met hun wagen tot hun woning. Parkeren kan enkel in de omliggende straten en op het terrein van de oude rijkswachtkazerne, te bereiken via de Gustaaf Schockaertstraat (naast huisnummer 9) . 

Voor de bewoners van de Molenstraat zal gedurende de werfperiode het éénrichtingsverkeer worden opgegeven zodat zij hun woning kunnen bereiken met hun wagen vanuit de andere richting.

De bewoners van de Wurmendries en de daarbij horende straten Steenakkersweg, Alsbroeken, Bosveldstraat, Schoenmakersstraat, Stoofstraat, Gieterijstraat, Mouterijstraat en Weverstraat kunnen hun woning niet meer bereiken via de Wurmendries aangezien deze wordt afgesloten aan de Meerlaan. De landbouwweg Wurmendries zal aangepast worden zodat de bewoners via deze weg toch hun woning kunnen bereiken.