Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe oversteekplaats en verplaatsing bushaltes Prins Boudewijnlaan

Nieuwe oversteekplaats en verplaatsing bushaltes Prins Boudewijnlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd - Niet Zichtbaar in overzichten

Provincie

Plaats

Weg

N173

Aan de Prins Boudewijnlaan (N173) in Edegem wordt ter hoogte van het kasteeldomein Hof Ter Linden het nieuwbouwproject Elysia Park gerealiseerd. In het kader van dit project zijn er ook enkele aanpassingen voorzien aan de weginfrastructuur van de Prins Boudewijnlaan. Fietsers en voetgangers zullen er binnenkort veiliger kunnen oversteken. De projectontwikkelaar van Elysia Park en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) slaan hiervoor de handen in elkaar. De werken worden in augustus uitgevoerd.

Wat en waarom?

Veilige oversteekplaats met lichten

Op het terrein van Elysia Park zal door projectontwikkelaar NV Prins Boudewijn een publieke fietsweg voorzien worden om verbinding te maken met het achterliggend gebied. Op de plek waar deze fietsweg straks aansluit op de Prins Boudewijnlaan, wordt nu een nieuwe fiets- en voetgangersoversteek aangelegd. De oversteekplaats wordt voorzien van een gescheiden zebrapad en fietspad en zal ook beveiligd worden met verkeerslichten. Fietsers en voetgangers zullen hier dus voortaan op een veilige en comfortabele manier de Prins Boudewijnlaan kunnen oversteken.

Verplaatsing bushaltes en aanpassing middenberm

Daarnaast worden de bestaande bushaltes ter hoogte van de Ter Tommenstraat iets opgeschoven in de richting van de nieuwe oversteekplaats. Op die manier zullen busreizigers dichterbij de veilige oversteekplaats kunnen op- en afstappen. Tot slot wordt ook de doorsteek in de middenberm ter hoogte van de Ter Tommenstraat aangepast. Na de werken zal de doorsteek enkel nog gebruikt kunnen worden om vanop de Prins Boudewijnlaan terug te keren richting Antwerpen of vanuit de Ter Tommenstraat links af te slaan richting Antwerpen. De aanpassing zal de verkeersveiligheid op het kruispunt verbeteren. 

ontwerpplan

Timing en impact?

Beperkte verkeershinder in augustus

De werken in de Prins Boudewijnlaan starten op dinsdag 4 augustus 2020 en zullen tegen het einde van de maand klaar zijn. Om de verkeershinder zo klein mogelijk te houden, blijft er in de Prins Boudewijnlaan steeds verkeer in beide richtingen mogelijk.

  • Gemotoriseerd verkeer beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook per rijrichting.
  • De fietspaden blijven steeds beschikbaar. Indien nodig worden er plaatselijk rijplaten voorzien voor fietsers.
  • De bushaltes ter hoogte van de Ter Tommenstraat worden buiten dienst gesteld. De Lijn plaatst tijdelijke vervanghaltes op korte afstand van de zijstraat.  
  • De doorsteek in de middenberm ter hoogte van de Ter Tommenstraat wordt tijdens de werken volledig afgesloten.

Opgelet: de huidige planning is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden en kan daardoor nog wijzigen.