Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe geluidsschermen langs E40 aan Fonteinstraat

Nieuwe geluidsschermen langs E40 aan Fonteinstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

E40

UPDATE 17/3/2022: Nog tot midden mei 2022 werkt de aannemer aan de nieuwe geluidsschermen. Daarna werkt hij nog een maand op de middenberm op de brug. Dit zorgt nog tot midden juni voor hinder voor het verkeer richting Luik. Lees meer over de planning onderaan deze pagina.

Wat en waarom?

Nieuwe en hogere geluidsschermen aan beide zijden van spoorwegbrug E40 

Wegen en Verkeer vernieuwt de geluidsschermen langs de E40 ter hoogte van de Fonteinstraat en Hazenfonteinstraat. De schermen aan beide kanten van de snelweg worden vervangen door nieuwe exemplaren. De nieuwe schermen worden overal 4 meter hoog, zo worden de schermen langs de weghelft richting Brussel een meter hoger dan vandaag.

Onderhoud bruggen Fonteinstraat/Hazenfonteinstraat

In 2021 werkte Wegen en Verkeer al aan de onderkant van de kokers van de brug in de Fonteinstraat en de Hazenfonteinstraat. Toen kregen de kokers van de brug een grondig onderhoud en hebben we het asbest verwijderd van de wanden van de brug. In 2022 vindt, samen met de werken aan de geluidsschermen, de laatste fase van het onderhoud plaats. Dan werken we aan de middelste koker van de brug die over de sporen loopt.

Timing en impact?

Nieuwe schermen geplaatst tussen maart en half mei

Eind februari 2022 start de aannemer met het vernieuwen van de geluidsschermen langs de E40 richting Luik aan de kant van Oud-Heverlee. Dit duurt tot half april. Aansluitend wordt er gestart aan de plaatsing van nieuwe geluidsschermen aan de kant van Heverlee, in de rijrichting van Brussel. Normaal gezien duurt de plaatsing van deze schermen tot half mei 2022.

Hinder voor weggebruikers

Het verkeer op de E40 rijdt in beide richtingen (zowel richting Heverlee als richting Luik) over twee rijstroken in plaats van drie. Er geldt ook een snelheidsbeperking. 

Hinder voor omwonenden

Het vervangen van de geluidsschermen kan soms voor tijdelijke geluidshinder zorgen. Deze werken vinden alleen overdag plaats.

Tot midden juni hinder op E40 richting Luik

Nog tot midden mei werkt de aannemer aan de geluidsschermen. Daarna werkt hij nog een maand verder aan de middenberm op de brug. Hier wordt de lichtkoepel opnieuw waterdicht gemaakt. Deze werken duren nog ongeveer een maand, tot midden juni 2022. Er wordt één rijstrook ingenomen richting Luik, richting Brussel is er geen hinder.

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website