Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fietspaden voor brug over E313 in Grobbendonk

Nieuwe fietspaden voor brug over E313 in Grobbendonk

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N13

Wat en waarom?

Bredere fietspaden op de brughellingen

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 27 september de fietspaden op de brug(hellingen) van de N13 over de E313 in Grobbendonk. We verbreden de huidige fietspaden tot 1,75 meter breed en maken ze comfortabeler. Concreet gaat het over de zone tussen de twee opritten, exclusief het brugdek zelf, waar de fietspaden al 1,75m breed zijn.  Op de brughelling aan de kant van Nijlen vervangen we de parkeerstroken in kasseien door groenstroken. Ook aan de noordzijde, kant Herentals, verdwijnt de parkeerstrook, maar hier komen in eerste instantie opnieuw kasseien in afwachting van een volledige herinrichting van het op- en afrittencomplex.

Deze werken zijn onderdeel van de volledige herinrichting van de N13 in Grobbendonk en sluiten aan op de werken die momenteel onder leiding van de gemeente Grobbendonk al bezig zijn op de Lierse Steenweg ten zuiden van de E313.

 

Timing en impact?

1 maand werken

De werken op de brug over de E313 duren ongeveer 1 maand, van 27 september tot 24 oktober 2021.  De planning is afgestemd op de planning van de werken verderop op de N13.

Fietsers kunnen tijdens deze werken steeds over de brug blijven rijden, maar moeten wel in beide richtingen over het fietspad aan de zijde waar niet wordt gewerkt.

Voor het autoverkeer is er maar één rijstrook beschikbaar, en dit voor het verkeer van Nijlen naar Herentals. Het verkeer in de andere richting kan niet over de brug en moet een omleiding volgen. Voor de E313 richting Hasselt rijdt u via de ring van Herentals (R15), de Geelseweg (N13) en de Aarschotseweg (N152) richting oprit Herentals-Oost.
Van Herentals naar Nijlen rijdt u via Wolfstee - Saffierstraat - Antealaan (voertuigen lager 3,80m). Rijdt u met een hoger voertuig, neem dan de E313 richting Massenhoven, daar keren en de snelweg verlaten bij afrit Herenthout of volg de omleiding richting oprit Herentals-Oost naar Antwerpen en verlaat de snelweg bij afrit Herenthout. Vanaf Herenthout volgt u de geldende omleidingen voor de lopende werken op de N13.

Bereikbaarheid op- en afritten Herentals-West (20)

  • Komende van Nijlen blijven de opritten naar Hasselt en Antwerpen bereikbaar.
  • Komende van Herentals kan u de oprit richting Antwerpen nemen. Richting Hasselt volgt u de omleiding tot aan Herentals-Oost (22)
  • Vanaf de E313 kan u vanuit beide richtingen de snelweg verlaten, maar moet u verplicht richting Herentals afslaan. Moet u richting Nijlen, dan neemt u afrit Herenthout (21).

 

N13_omleidingsplan brug E313

Vragen over deze werken?

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier