Nieuwe fietsoversteek op de Liersesteenweg met kruispunt Kerkstraat en Veldstraat
Algemeen Overzicht
Wat en waarom?
Op de drukke Liersesteenweg (N10) die Begijnendijk doorkruist wordt aan het kruispunt met de Kerkstraat en de Veldstraat een nieuwe overrijdbare middenberm aangelegd in printbeton. Aan beide zijden van deze middenberm worden twee fietsoversteken aangelegd, waar fietsers en schoolgaande jeugd veiliger de gewestweg kan oversteken.
Timing en impact?
10-tal dagen werken aan een veiligere oversteek
De aannemer werkt een kleine week aan de aanleg van de middenberm met fietsoversteken. De printbeton zal ook nog een aantal dagen moeten uitharden voor er over gereden kan worden.
Hinder voor weggebruikers
- Voetgangers: ondervinden weinig hinder van deze werken
- Fietsers: kunnen de fietspaden tijdens de werken nog gebruiken
- Openbaar vervoer: kan via de tijdelijke verkeerslichten richting Aarschot doorrijden
- Doorgaand verkeer: het rijvak richting Aarschot op de Liersesteenweg (N10) wordt ingenomen. Al het verkeer richting Heist-op-den-Berg blijft mogelijk. Richting Aarschot is er op de N10 enkel doorgang voor zwaar verkeer +3,5 ton en bussen van De Lijn via een lichtenregeling.
Al het andere verkeer -3.5 ton volgt een omleiding door het centrum van Begijnendijk via de Mechelbaan, de Dorpsstraat en de Kleinesteenweg.
Er is voor dit systeem gekozen om het zwaar vervoer zoveel mogelijk uit het centrum van Begijnendijk te kunnen houden dit ten voordele van de fietsers en voetgangers in het centrum.
Veilige en comfortabele schoolroutes in Vlaanderen |
||
---|---|---|
In 2021 brachten steden en gemeenten meer dan 800 knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen in kaart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verbetert op deze locaties in heel Vlaanderen de veiligheid en het comfort voor fietsers en voetgangers. We doen dat door de zichtbaarheid te verbeteren, obstakels weg te nemen of lichtenregelingen aan te passen. Zo wordt het veiliger en comfortabeler stappen en fietsen naar school. |
|