Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw wegdek voor Mechelsesteenweg in Wezembeek-Oppem

Nieuw wegdek voor Mechelsesteenweg in Wezembeek-Oppem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N227

UPDATE 9/8/2022: Deze werken starten waarschijnlijk op woensdag 10 augustus, niet op maandag 8 augustus zoals eerst gecommuniceerd. 

Wat en waarom?

1,6 kilometer nieuwe asfaltlaag

De Mechelsesteenweg (N227) in Wezembeek-Oppem krijgt over een afstand van 1,6 kilometer een nieuwe laag asfalt en nieuwe markeringen. Wegen en Verkeer werkt vanaf het kruispunt met de Renbaanlaan/Hippodroomlaan tot iets voorbij de Astridlaan, aan de huisnummers 239/216.

Timing en impact?

Werken van 10 tot eind augustus

Volgens de huidige planning start de aannemer op woensdag 10 augustus met de werken. Ze duren tot eind augustus. De werken vinden plaats in de zomermaanden om de hinder zoveel mogelijk te beperken. 

Verkeershinder

  • Voetgangers: er wordt niet gewerkt op de voetpaden. Voor voetgangers is er geen hinder.
  • Fietsers: de fietspaden in de werfzone zijn niet toegankelijk. Er wordt in beide richtingen een omleiding aangeduid.
  • Openbaar vervoer: de bussen van De Lijn en de MIVB ondervinden hinder tijdens de werken. Kijk op www.delijn.be/routeplanner en www.stib-mivb.be voor actuele informatie over de hinder en omleidingen.
  • Doorgaand autoverkeer: de werfzone op de Mechelsesteenweg wordt afgesloten voor het autoverkeer in beide richtingen. Er wordt een omleiding aangeduid via de Leuvensesteenweg, Grensstraat, Leopold III-laan, Oudergemseweg en Hippodroomlaan/Renbaanlaan.
  • Omwonenden: de aannemer zorgt ervoor dat u zoveel mogelijk met de wagen tot aan uw woning geraakt, maar dit zal niet altijd mogelijk zijn. Wanneer er voor uw deur gewerkt wordt, moet u uw wagen elders parkeren en te voet tot aan uw woning gaan.
  • Handelaars: handelszaken in de werfzone blijven zoveel mogelijk met de wagen bereikbaar. De aannemer brengt u op de hoogte wanneer dit tijdelijk niet het geval is.

Documenten

In september werken in Nossegem

In september 2022 werkt Wegen en Verkeer ook verderop de Mechelsesteenweg in Nossegem. Ook hier wordt de Mechelsesteenweg helemaal afgesloten en moet je een omleiding volgen. Meer over deze werken op deze pagina.