Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw kruispunt op N16 ter ontsluiting van winkelpark

Nieuw kruispunt op N16 ter ontsluiting van winkelpark

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N16

In de lus van de R6 in Mechelen wordt momenteel het nieuwe winkelpark Malinas gebouwd. Het winkelpark zal in de toekomst te bereiken zijn via een nieuw lichtengeregeld kruispunt langs de N16. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start eerstdaags met de aanleg van dit kruispunt. De werken beginnen vanaf 2 juni en zullen tot eind augustus duren. Het verkeer op de N16 zal weinig hinder ondervinden. Tijdens de gehele periode blijven er steeds twee rijstroken beschikbaar in beide richtingen.  

Wat en waarom?

Nieuw kruispunt

Om het toekomstige verkeer van en naar het nieuwe winkelpark veilig en vlot te laten verlopen, wordt een nieuw kruispunt aangelegd op de N16, ter hoogte van de oprit naar de R6. Het kruispunt wordt beveiligd met verkeerslichten en zal ook twee bushalteplaatsen tellen voor een vlotte verbinding met het openbaar vervoer. Voor fietsers en voetgangers worden ten slotte veilige oversteekplaatsen voorzien.

plan kruispunt N16

Boven: uitsnede van het nieuwe kruispunt aan de N16.

Timing en impact?

Nauwelijks hinder tijdens werken

De werken aan het kruispunt starten vanaf dinsdag 2 juni en zullen tot eind augustus duren. Om de verkeershinder tot een minimum te beperken blijven er gedurende de volledige periode steeds twee rijstroken beschikbaar in beide richtingen. Ter hoogte van de werfzone kunnen de rijstroken tijdelijk wat opgeschoven worden in functie van de fasering. 

Opgelet: de huidige planning is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden en kan daardoor nog wijzigen.