Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw Hoppinpunt en asfalteringswerken op Markt / Alfred Algoetstraat in Sint-Kwintens-Lennik

Nieuw Hoppinpunt en asfalteringswerken op Markt / Alfred Algoetstraat in Sint-Kwintens-Lennik

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N282

Wat en waarom?

Nieuw Hoppinpunt en asfaltverharding 

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant deze zomer asfalteringswerken in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik op de gewestweg N282 (Markt / Alfred Algoetstraat). Het wegdek is hier aan een opknapbeurt toe. We vernieuwen de wegverharding over een afstand van 400 meter vanaf het kruispunt met de Gustaaf Van der Steenstraat tot en met het kruispunt met de Frans Van der Steenstraat en de Kroonstraat

Daarnaast plaatst Wegen en Verkeer ook een Hoppinzuil ter hoogte van bushalte 'Marktplein', die verhoogd wordt aangelegd. We pakken bovendien het kruispunt met de Gustaaf Van der Steenstraat aan, verbeteren de oversteekplaats aan de Zavelstraat, en voeren nog enkele lokale herstellingen uit. 

Over basisbereikbaarheid en Hoppin 

Basisbereikbaarheid, Hoppin gedoopt in de communicatie naar het brede publiek, is de nieuwe mobiliteitsvisie voor Vlaanderen. Met Hoppin zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer voor iedereen. Combimobiliteit staat daarin centraal: het combineren van verschillende vervoermiddelen om vlot een bestemming te bereiken. Vraag en aanbod worden daarvoor op elkaar afgestemd en alle oplossingen voor het openbaar vervoer worden gebundeld onder één herkenbare naam, Hoppin. De trein, tram en bus blijven vaste waarden. Op drukke lijnen zetten we snellere en frequentere bus- en tramverbindingen in. Op minder drukke lijnen organiseren we het aanbod anders en komt er flexvervoer waarbij je vooraf een rit boekt.  Ook deelsystemen vormen een aanvulling op de bus- en tramverbindingen van De Lijn. Met een deelfiets- of wagen leg je vlot het eerste of laatste deel van je traject af. Er wordt ook rekening gehouden met het fiets- en wegennetwerk zodat je makkelijk je eigen fiets of wagen kan combineren met het openbaar vervoer.

Meer info over Hoppin: www.hoppin.be  

Timing en impact?

Laatste fase van start op maandag 18 september

Vanaf maandag 18 september pakken we het kruispunt met de Gustaaf Van der Steenstraat aan. Volgens de huidige planning duren de werken twee weken. Ondertussen worden ook de bushaltes aan het nieuwe Hoppinpunt verder afgewerkt. Eind september zouden alle werken klaar moeten zijn.

Meer info over de hinder vindt u terug op het tabblad 'Actuele hinder'.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier