Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw fietspad in asfalt langs Steenweg Borgloon tussen Graethempoort en Tivoli

Nieuw fietspad in asfalt langs Steenweg Borgloon tussen Graethempoort en Tivoli

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N754

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal het betonnen dubbelrichtingsfietspad langs de Steenweg Borgloon (N754) in asfalt heraanleggen, van iets voor de Graethempoort tot aan de industriezone Tivoli. Het nieuwe fietspad in asfalt moet het fietscomfort verbeteren. De werken zullen ongeveer een maand duren. Fietsers volgen een omleiding via het centrum. Er is geen hinder voor het autoverkeer.

Wat en waarom?

Meer fietscomfort

Het huidige dubbelrichtingsfietspad langs de Steenweg Borgloon ligt volledig vrij langs de rijweg en bestaat uit betonplaten. AWV zal concreet het fietspad vernieuwen tussen de Sint-Truidersteenweg (N79) en de Sittardstraat (N754a), ter hoogte van de industriezone Tivoli. Eerst worden de versleten betonnen platen vernieuwd en vervolgens krijgt het volledige fietspad een nieuwe toplaag in asfalt.

AWV kiest bewust voor asfalt als beste ondergrond voor fietspaden. Een fietspad in asfalt zorgt voor meer fietscomfort. Dit jaar zal AWV verspreid over heel Limburg tientallen gelijkaardige projecten uitvoeren, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen te verbeteren.

Timing en impact?

Fietsers via het centrum, geen hinder voor gemotoriseerd verkeer

De werken aan het fietspad starten op dinsdag 30 november en duren ongeveer een maand, tot vlak voor het kerstverlof. Dat komt vooral omdat de nieuwe betonplaten eerst moeten uitharden. De toplaag in asfalt wordt, omwille van de winterstop, pas in maart 2022 aangelegd.

Tijdens de werken is het fietspad volledig afgesloten. Fietsers volgen een omleiding rond de werfzone, via Borgloon-centrum (Sittardstraat – Koning Albertlaan – Tramstraat – Nieuwstraat – Graethempoort). Ook het fietspad langs het vroegere Fruitspoor, waarlangs de fietssnelweg F79 loopt, wordt plaatselijk onderbroken tussen de Steenweg en het Stationsplein.

Er is geen hinder voor het gemotoriseerd verkeer, dat steeds in beide richtingen over de Steenweg kan rijden. Ter hoogte van de werfzone wordt de maximumsnelheid wel afgebouwd tot 50km/u.

N754 Borgloon fietsrelance - fietsomleiding

Opgelet: asfaltwerken zijn erg weersgevoelig. Bovenstaande planning is steeds onder voorbehoud.

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu. De werken in Borgloon worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.

                                                                                                                                                                                                                                                                      

Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier