Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw fiets-voetpad inclusief verlichte oversteekplaats op de 15 Augustusstraat (N77) in Zutendaal

Nieuw fiets-voetpad inclusief verlichte oversteekplaats op de 15 Augustusstraat (N77) in Zutendaal

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N77

Wat en waarom?

Meer verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil met een nieuw en verlicht fiets-voetpad de verkeersveiligheid voor zachte weggebruikers op de 15 Augustusstraat (N77) verhogen. Door de aanpassing kunnen voetgangers en fietsers zich vlotter op de fietsring rond het centrum begeven. Zo wordt een knelpunt op een belangrijke schoolroute aangepakt en kunnen kinderen in deze omgeving veiliger met de fiets naar school gaan. 

Gecombineerd fiets-voetpad tussen Korenstraat en Windmolenstraat met betere aansluiting op fietsring

AWV legt een nieuw fiets-voetpad van zo’n 100 meter op de 15 Augustusstraat (N77), ter hoogte van de kruispunten met de Korenstraat en Windmolenstraat, in Zutendaal aan. Plaatselijk worden de kasseien opgebroken, en vervangen door een comfortabel fiets- en wandelpad in asfalt, om de volledige openbare ruimte te kunnen benutten voor een voldoende breed fiets-voetpad.

Aan beide zijstraten wordt er een markering aangebracht op de rijbaan om de fietsoversteek mogelijk te maken. Verder wordt de voetgangersoversteekplaats verplaatst in de richting van het kruispunt met de Korenstraat. 

Zowel de voetgangersoversteekplaats als de fietsersoversteekplaats dichtbij de Windmolenstraat worden voorzien van heldere verlichting.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten maandag 22 september en zullen ongeveer 2 weken duren.

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings autoverkeer, omleiding fietsers 

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

  • De werken bevinden zich voornamelijk in de bermen en op de aansluitingen van de zijstraten, waardoor deze tijdelijk afgesloten zullen worden.
  • Gemotoriseerd verkeer kan beurtelings langs de werkzone passeren. Er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst om de doorstroming te regelen.
  • Fietsverkeer volgt een omleiding via de 15 Augustusstraat, Sprinkelestraat en Windmolenstraat.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg

Contactformulier