Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw asfalt op Bilzersteenweg/Tongersesteenweg

Nieuw asfalt op Bilzersteenweg/Tongersesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N730

Wat en waarom?

Rijweg, fietspad en parkeerstroken tussen Arnoudstraat en Nieuwe Baan vernieuwd

Vanaf de kruising met de Arnoudstraat tot vlak na de Nieuwe Baan, wordt de N730 in beide rijrichtingen vernieuwd. Het gaat om een traject van zo'n 1.2 km. Er komt een nieuwe asfalttop- en onderlaag op de rijweg en het fietspad. Ook de parkeerstroken op het traject krijgen een nieuwe toplaag. Voor en tijdens de asfaltwerken zullen er overdag meerdere putdeksels in het fietspad, voornamelijk in de rijrichting van Hoeselt, vernieuwd worden. Na de nieuwe asfaltlagen volgen nieuwe markeringen.

De veiligheid en het rijcomfort zullen er na de werkzaamheden voor alle weggebruikers op vooruit gaan.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten maandag 9 oktober en duren een 6-tal dagen. 

Welke hinder kan u verwachten?

Voor gemotoriseerd verkeer

Tijdens werken putdeksels op 9/10 (en 10/10) tussen 7 en 19 uur 

  • Er zal een tijdelijke asverschuiving van de weg gebeuren waardoor overdag alle verkeer op de Bilzersteenweg/Tongersesteenweg in beide richtingen vertraagd mogelijk blijft.
  • Het kruispunt Tongersesteenweg x Nieuwe Baan wordt tijdens deze werken afgesloten, verkeer vanuit Alt-Hoeselt wordt dan omgeleid via de Sint-Lambertusstraat, Trulstraat en Lindekapelstraat. 

Nachtelijke asfaltwerken, gefaseerd per rijrichting, van 9/10 t.e.m. 14/10 tussen 19 en 6 uur

  • Verkeer richting Tongeren blijft mogelijk. Verkeer richting Hoeselt wordt omgeleid via de Molenweg, Baversstraat/Elderenstraat/Mopertingenweg/Rode Kruislaan (N758), Bammestraat, Cuvelierstraat, Rijkhovenstraat, Pleinstraat, Kogelstraat, Kasteelstraat, Roelants du Vivierlaan, Pasbrugstraat en Stationsstraat.
  • Bewoners en bezoekers, die zich moeten verplaatsen tijdens de asfalteringswerken, parkeren hun voertuig best tijdig buiten de werfzone of aan de zijde waar niet gewerkt wordt. Waar de parkeerstroken vernieuwd worden, geldt een parkeerverbod.

 

Voetgangers en fietsers volgen gedurende de hele duur van de werken een lokale omleidingsroute. De werken hebben mogelijk ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Werken aan putdeksels vóór 9/10 verlopen voor alle weggebruikers met beperkte hinder. 

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier