Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke vernieuwing Peerderbaan

Nachtelijke vernieuwing Peerderbaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

N73

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in september op 1 nacht het wegdek van de Peerderbaan (N73) in Wijchmaal in beide richtingen vernieuwen tussen de kruispunten met de Sint-Elisabethlaan - Achelmansstraat en de Eggebekstraat - Kerrestraat. Deze kruispunten vallen niet binnen de werfzone. In totaal wordt het wegdek over een lengte van zo’n 500 meter gerenoveerd.  

Wat en waarom?

De werkzone sluit aan op de meest recente vernieuwing van het wegdek van de N73 Stationsstraat - Peerderbaan.
Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte vernieuwen. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen.  Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

Timing en impact?

De uitvoering van deze werken is momenteel voorzien tijdens de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 september.

Minderhinder-maatregelen: nachtwerk en lokale omleidingen

Om de verkeershinder te beperken zal de aannemer enkel werken tussen 20.00 uur en 06.30 uur. Hierdoor blijft de hinder voor de omliggende bedrijven en hun klanten ook zo beperkt mogelijk.

Om de veiligheid van de wegarbeiders én de weggebruikers te vrijwaren wordt de werfzone tijdens de werken volledig afgezet voor gemotoriseerd verkeer. Binnen de werfzone worden ook de zijstraten afgesloten ter hoogte van de Peerderbaan. 

Voor het doorgaand verkeer wordt een omleiding voorzien. De zijstraten blijven bereikbaar via de omliggende gemeentewegen. Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde langs de werfzone.

Opgelet: deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is dus mogelijk dat de planning nog wijzigt.

Dienstverlening De Lijn

Deze werken hebben ook een impact op de dienstverlening van De Lijn. Op de website www.delijn.be vindt u steeds de meest recente informatie over het openbaar vervoer in uw omgeving. Via www.delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan u zich ook inschrijven om automatisch op de hoogte te blijven van wijzigingen in het schema van uw specifieke buslijn

Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Adres
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500
Telefoon
011/74 23 00

CONTACTFORMULIER