Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke asfaltvernieuwing Bilzerweg

Nachtelijke asfaltvernieuwing Bilzerweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N730

Wat en waarom?

Nieuw asfalt tussen Kanaalstraat en rotonde

Na de kruising met de Kanaalstraat tot vlak voor de rotonde aan de Molenblookstraat x Daalstraat wordt de toplaag van de Bilzerweg vernieuwd. Het gaat over een traject van 1 km in beide rijrichtingen. In de eerste nacht gebeuren er frees- en voorbereidende werken. De tweede nacht wordt een nieuwe asfaltlaag met markeringen aangebracht. De nieuwe asfalttoplaag zal de verkeersveiligheid en het rijcomfort voor gemotoriseerde weggebruikers verhogen.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken worden op donderdag 19 en vrijdag 20 oktober 2023 tussen 19 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s morgens uitgevoerd om de hinder voor het verkeer te beperken.

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Welke hinder kan u verwachten?

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.

  • Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder.
  • De werfzone is afgesloten tussen 19.00 - 06.00 uur. Verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Taunusweg, Henry Fordlaan (N702), Oosterring (N750), Terboekt/Genkerweg (N77).
  • De doorgang vanuit de Langendijkstraat en Watermolenweg wordt onderbroken. 
  • Op vrijdag kan het verkeer op de Bilzerweg overdag over een afgefreesd wegdek aan vertraagde snelheid rijden.
  • Tijdens de werkuren zijn bestemmingen niet toegankelijk met gemotoriseerde voertuigen. Voor verplaatsingen is het in die tijdspanne aangeraden om voertuigen buiten de werfzone te parkeren. 

De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan uw route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier